Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

46 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου…
Μελετάμε, διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

Αποδεικνύεται ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Τίποτα δε γίνεται όσο μένουμε θεατές!

Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ-Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η κυβέρνηση βαφτίζει τον Τραμπ «διαβολικά καλό» και έχει πάρει τον τίτλο του «προτιμόμενου εταίρου» των ΗΠΑ στα δολοφονικά τους σχέδια! Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί! Η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Απαιτούμε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες ,δίνουν 4,2 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟικων δυνάμεων, για 13 στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, για ΝΑΤΟϊκα γραφεία που δημιουργούνται πλέον σε κάθε στρατιωτική βάση! Και όλα αυτά τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση ρημάζει τις σχολές μας!

Παλεύουμε για έρευνα που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες! Κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την έρευνα μας για τους σκοπούς τους που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών! Να κάνουμε πρακτική άσκηση, να θέτουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία πολεμοκάπηλων σχεδίων! Να αξιοποιούμε τα νέα τεχνολογικά δεδομένα για την ανάπτυξη των πολεμικών συστημάτων του ΝΑΤΟ, ώστε πιο αποτελεσματικά να δολοφονεί τους λαούς! Αυτό αποδεικνύουν τα μνημόνια συνεργασίας που έχουν ήδη υπογράψει το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και οι συνεργασίες καθηγητών με το ΝΑΤΟ!

Παλεύουμε να ζούμε ειρηνικά οι λαοί της περιοχής κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο για το ΝΑΤΟ! Η κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανακοινώνει τη μία στρατιωτική βάση μετά την άλλη, μπλέκοντας το λαό μας σε πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς!. Την ίδια ώρα στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε πολυετή ή αορίστου χρόνου ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκτασή της.

Και όλα αυτά για να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη μοιρασιά της λείας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ»!

Τέλος καλούμε το λαό της πόλης να δείξει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και να απομονώσει αυτούς που σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό.

Όλοι στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του πολυτεχνείου στις 17/11 στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτιου.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στα συνδικάτα, σε μαζικούς φορείς  και τους μαθητές της πόλης.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.