Το ΚΚΕ για την εικόνα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

0

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας περιόδευσαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Σε δήλωση τους, αναφέρουν τα εξής:

Η ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθεί  να εμφανίσει η κυβέρνηση για την κατάσταση στον τομέα της υγείας, δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και τις ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο καλοκαίρι απολύονται μια σειρά επικουρικοί γιατροί και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αυτή η κατάσταση, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης στον τομέα της δημόσιας υγείας, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα πανηγύρια και τα κούφια λόγια που λέει, συνέχισε και ενίσχυσε αυτή την πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μείωσε επιπλέον την κρατική χρηματοδότηση προς τα δημόσια νοσοκομεία μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας που έφερε, το οποίο εγκρίθηκε από την Κομισιόν και δέχτηκε και η ΝΔ να το εφαρμόσει. Αυτό έχει στόχο, να μειωθεί περεταίρω ο προϋπολογισμός για τα δημόσια νοσοκομεία και να φτάσει στο 4,7% του ΑΕΠ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση σε αυτή την κατάσταση, ενισχύοντας τη φωνή της διεκδίκησης, το ΚΚΕ που μέσα κι έξω από τη βουλή παλεύει για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και όλων των Δημοσίων δομών υγείας, για μόνιμο προσωπικό, για να λειτουργούν απρόσκοπτα, να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.