Το Κέντρο Νέων γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του

0

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του με πάρτι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο χώρο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, Πλατεία Όθωνος 10, 1ος Όροφος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Νέων Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από 10 χρόνια, την 1η Απριλίου του 2009, το όραμα του οργανισμού νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων για τη δημιουργία ενός χώρου ανοικτού σε όλους γίνεται πραγματικότητα και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του για να αγκαλιάσει τους νέους αυτής της πόλης και όχι μόνο!

Η ιδέα απλή. Μαζευόμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε και με την δύναμη του εθελοντισμού δημιουργούμε μια δομή νεολαίας στην Καλαμάτα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαρκείς δομές για την νεολαία. Στόχος; Η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των πολιτών, η ενεργή κοινωνικοποίηση και η συνεργατική μάθηση.

Ο χώρος που το φιλοξένησε αρχικά, πολύ σύντομα αποδείχθηκε μικρός για να υποδεχτεί τα μέλη του ΚΝΚ. Έτσι μετακομίσαμε στην πλατεία Όθωνος σε ένα κτήριο που και αυτό σύντομα “γέμισε” με χορούς, μουσικές, γέλια και πάνω από όλα όμορφο κόσμο! Μάθαμε από παραδοσιακούς μέχρι εξωτικούς χορούς, από ελληνικά μέχρι και αραβικά, από πολεμικές τέχνες μέχρι γιόγκα, από νοηματική γλώσσα μέχρι βιωματικές ομάδες, από θέατρο μέχρι ζογκλερικά, από μπουζούκι μέχρι αφρικάνικα ντραμς και πολλά πολλά άλλα… κυρίως μάθαμε ότι αν θέλουμε μπορούμε!

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, με το μεράκι και τη στήριξη των εθελοντών και των μελών του, έχει κατορθώσει να λειτουργεί ως μία ανεξάρτητη εθελοντική δομή, προωθώντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της δημιουργίας και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για φορείς και ομάδες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Μέσα στα 10 αυτά χρόνια, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας έχει την ευτυχία:

να έχει στηριχθεί από πάνω από 160 ντόπιους εθελοντές, αλλά και πάνω από 150 εθελοντές από χώρες του εξωτερικού,

  • να έχει προσφέρει εβδομαδιαία εργαστήρια σε πάνω από 3500 χιλιάδες άτομα
  • να έχει τη δυνατότητα πλέον να προσφέρει πάνω από 50 εβδομαδιαία εργαστήρια σε 4 μέρες λειτουργίας (Δευτέρα – Πέμπτη)
  • να έχει δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 6000 άτομα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος (ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, πολιτιστικές κα) και
  • να έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 δημόσιους φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την υλοποίηση από κοινού δράσεων και εκδηλώσεων

Ο εορτασμός των 10 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Νέων Καλαμάτας είναι αφιερωμένος στην ψυχή του, στους εθελοντές του ντόπιους και από το εξωτερικό που για 10 χρόνια τώρα πιστεύουν στο όραμα και στηρίζουν τη λειτουργία του, δίνουν ζωή και νόημα στις δράσεις του, το εξελίσσουν ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο, πιο δυνατό και να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο στους ανθρώπους της πόλης μας.

Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε το εγχείρημα αυτό και έδωσε το παρόν στις δραστηριότητές του, αλλά και σε όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο εορτασμός, όμως, για εμάς, είναι διπλός, καθώς ακριβώς ένα χρόνο νωρίτερα, την 1η Απριλίου του 2008, γεννήθηκε ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, με στόχο την ενεργή υποστήριξη των νέων, μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, ενημερωτικών και άλλων δραστηριοτήτων, και τη δημιουργία δομών για τους νέους. 11 χρόνια τώρα προσφέρει κοινωνικομορφωτικές δραστηριότητες για τους νέους της πόλης μας ανοίγοντας ένα παράθυρο στην μη τυπική μάθηση και κάνοντας οργανωμένο και επαγγελματικό youth work. Εκτός από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, δημιούργησε επίσης το 2009 και το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.

Ελάτε, λοιπόν, να γιορτάσουμε διπλά όλοι μαζί με ένα μοναδικό πάρτι, γεμάτο μουσική, χορό, 2 υπέροχες τούρτες γενεθλίων, μπαλόνια και πολλές πολλές εκπλήξεις!!

Σας περιμένουμε για να μοιραστείτε τη χαρά μας την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21.00 στο χώρο μας, Πλατεία Όθωνος 10.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.