Το ιστορικό «Πανελλήνιον» σε νέα χέρια

0

Ένα καφε-ζαχαροπλαστείο που αποτελεί παράδοση για την Καλαμάτα -το μόνο ίσως που είχε απομείνει- και είναι συνδεδεμένο με την Παραλία και στενότερα με το λιμάνι της πόλης, το «Πανελλήνιον», περνάει σε άλλα χέρια.

Το μακροβιότερο από τα υπάρχοντα καφε-ζαχαροπλαστεία της Καλαμάτας, στο οποίο για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε δοθεί το όνομα «Thea» από τον προηγούμενο επιχειρηματία Π. Ποταμιάνο, τελευταία πέρασε ήδη στα νέα χέρια του Κ. Ιωάννου και ήδη άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισής του, αφού για λίγους μήνες ανέστειλε τη λειτουργία του.

panellhnion_e

Ο ισόγειος χώρος μαζί με τον κήπο του -ο οποίος τα παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε και ως «Κηποθέατρο»- θα είναι καφε-ζαχαροπλαστείο, ενώ ο όροφος θα. μετατραπεί -μετά τις κατάλληλες παρεμβάσεις- σε μικρή αλλά πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα (5 Αστέρων). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο ισόγειος χώρος ενοικιάστηκε αντί μηνιαίου τιμήματος 4.500 ευρώ, ενώ ο όροφος,  αρχικά έναντι 700 ευρώ μηνιαίως, ενοίκιο το οποίο θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ το μήνα, μετά από την πάροδο λίγων ετών. όταν υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Ο νέος επιχειρηματίας, αποζημίωσε και τον επαγγελματία που διατηρεί κατάστημα εστίασης (fast food) στην βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου του «Πανελληνίου», συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου, στα ανατολικά του και θα αποκτήσει τον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να αποτελέσει παρελκόμενο της ξενοδοχειακής μονάδας που θα λειτουργήσει στον όροφο. 

panellhnion_k1

Ο νέος ιδιοκτήτης, 50 ετών, κατάγεται από την Ήπειρο, αλλά δραστηριοποιείται στην Αθήνα, στο χώρο της ένδυσης, με περίπου 10 καταστήματα («fifty six») σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ πρόσφατα, στις αρχές του χρόνου, εγκαινίασε ένα με το ίδιο εμπορικό σήμα και στην Καλαμάτα (Αριστομένους και Βασ. Γεωργίου).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.