Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για το εργατικό δυστύχημα

0

«Τη λύπη του αλλά και την έντονη διαμαρτυρία για το εργατικό ατύχημα που έγινε το Σάββατο το πρωί στις 20/6/2020 εν ώρα εργασίας σε συνεργείο εργολάβου στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Απαιτεί δε «την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας ώστε να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και φυσικά την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει ως εξής:

«Το Ε.Κ. Καλαμάτας εκφράζει την λύπη του αλλά και την έντονη διαμαρτυρία για το εργατικό ατύχημα που έγινε το Σάββατο το πρωί στις 20/6/2020 εν ώρα εργασίας σε συνεργείο εργολάβου στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη νεκρό στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που χάθηκαν εν ώρα εργασίας.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας ώστε να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και φυσικά την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν.

Σε μια περίοδο του η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση, αδιαπραγμάτευτη απαίτηση για μας είναι η τήρηση και η εφαρμογή μέτρων υγιεινής, ασφαλείας και προστασίας  των εργαζομένων στους χώρους εργασίας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.