Το Δ. Σ. Καλαμάτας αποφασίζει για τον Πρόεδρο της Γερμανίας

0

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάϊερ, στις 12 Οκτωβρίου 2018, στην Καλαμάτα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 8/10/18 -μεταξύ άλλων- για την απόδοση τιμών προς αυτόν.

Ο Πρόεδρος της Oμοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στις 11 και 12 Οκτωβρίου ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα έλθει και στην Καλαμάτα.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψή του στη χώρα μας, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Γερμανίας, συνοδευόμενος από τον κ. Παυλόπουλο, θα έλθει στην Καλαμάτα. Στο ιστορικό Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της Γερμανικής Κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ. Ο Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Γερμανίας.

Επίσης, την ίδια ημέρα, ο κ. Σταϊνμάιερ και ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθούν τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, που διοργανώνει η Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος της Oμοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκτός των συνομιλιών που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογό του, θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο κ. Σταϊνμάϊερ θα συναντηθεί με μαθητές και νέους καλλιτέχνες, θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα επισκεφθεί το μνημείο για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.