Το “Διάζωμα” για την ανάκληση της δωρεάς από το ΥΠΠΟ

0

«Το “ΔΙΑΖΩΜΑ” γεννήθηκε για να υπερασπιστεί το άρθρο 24 του Συντάγματος της Ελλάδας και το δικαίωμα του καθενός, δηλαδή όλων των πολιτών του κόσμου, να συμβάλουν στην προστασία και την ανάδειξη των μνημείων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα (12/6/19) στην ιστοσελίδα του Σωματείου σχετική με την ανάκληση από το Υπουργείο Πολιτισμού παλαιότερης απόφασής του με θέμα: «Αποδοχή δωρεάς εκπονηθείσας μελέτης με τίτλο: “Μελέτη αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας”».

Προστίθεται δε σε αυτήν ότι «οι πόροι του Διαζώματος που αιμοδοτούν τα μνημεία προέρχονται αμιγώς από τα τακτικά και εταιρικά μέλη του και τον κύκλο των δωρητών – χορηγών του».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση (ΑΔΑ: Ψ6ΞΟ4653Π4-4ΑΒ), υπογεγραμμένη από την Υπουργό Πολιτισμού, κα Μυρσίνη Ζορμπά και τον Υφυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Στρατή, με την οποία ανακαλείται παλαιότερη απόφασή τους (ΑΔΑ: 6Γ8Ψ4653Π4-2Α8), με θέμα: «Αποδοχή δωρεάς εκπονηθείσας μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας». Στο άρθρο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019, με τίτλο: «Πλανήθηκε» το ΥΠΠΟ στον Ορχομενό Αρκαδίας», ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, εξέφρασε την έκπληξή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού μελετήσει την εν λόγω απόφαση.

Σήμερα, ο κ. Σταύρος Μπένος στο άρθρο που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο: «Σε νομική σύγχυση το ΥΠΠΟ», έχοντας μελετήσει όλα τα δεδομένα, παρουσιάζει τη θέση του Διαζώματος σχετικά με την παραπάνω απόφαση.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» γεννήθηκε για να υπερασπιστεί το άρθρο 24 του Συντάγματος της Ελλάδας και το δικαίωμα του καθενός, δηλαδή όλων των πολιτών του κόσμου, να συμβάλουν στην προστασία και την ανάδειξη των μνημείων. Τα μνημεία μας χρειάζονται όλους. Για να υπερασπιστεί δε πιο αποτελεσματικά αυτόν τον υψιπετή στόχο έχει αποφασίσει (και το τηρεί απαρέγκλιτα) να μη δεχθεί ποτέ χρήματα από το Κράτος και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Οι πόροι του Διαζώματος που αιμοδοτούν τα μνημεία προέρχονται αμιγώς από τα τακτικά και εταιρικά μέλη του και τον κύκλο των δωρητών – χορηγών του».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.