Τους κατηγορεί για λαϊκιστές και υπονομευτές της “Ν.Δ.”

0

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 9 ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Για «πολιτικά πρόσωπα, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό», και που «έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα», κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση 10 βουλευτών (5 από την Περιφέρεια), μεταξύ των οποίων και του Αντ. Σαμαρά, που κατέθεσαν την Τρίτη (28/3/2017) στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη (εδώ), κατηγορώντας τους για υπονομευτές της παράταξης στην οποία ανήκουν.

Στη σκληρή απάντησή του, ο Περιφερειάρχης κατηγορεί τους 10 επερωτώντες βουλευτές της «Ν.Δ.» που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, επιλέγοντάς τον μάλιστα ως τον εκλεκτό του ο τότε Πρόεδρος της και πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ότι «αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου».

Στην αρχή της απάντησής του ο κ. Τατούλης αναφέρει ότι «σε όλο μου τον πολιτικό βίο στέκομαι απέναντι στο ψέμα και τον λαϊκισμό» και πως «η συνέπεια λόγων και πράξεων χαρακτηρίζουν την πορεία μου στα δημόσια πράγματα», προσθέτοντας πως «ο τόπος επιζητά την σωτηρία του πάνω και πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές και τις προσωπικές ιδιοτέλειες».

Μεταπηδώντας στο εθνικό επίπεδο ο Περιφερειάρχης επιχειρεί να δώσει μήνυμα κομματικής ενότητας με επίθεση προς την Κυβέρνηση, αναφέροντας στην απάντησή του ότι «είναι η υπέρτατη ώρα, όλοι μαζί, όλοι όσοι έχουμε τη θεσμική ευθύνη, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την εθνική συμφορά», συμπληρώνοντας πως «είμαστε εδώ, να υπερασπιστούμε όσα μαζί πετύχαμε, να διεκδικήσουμε την ευόδωση όσων με κόπο ξεκινήσαμε, να κερδίσουμε αυτήν την μεγάλη εθνική μάχη».

Η απάντηση του Πέτρου Τατούλη στους επερωτώντες βουλευτές είναι η εξής:

«Σε όλο μου τον πολιτικό βίο στέκομαι απέναντι στο ψέμα και τον λαϊκισμό. Κι αυτό γιατί πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική είναι άσκηση αλήθειας, αλλά και συνεχής διάδραση με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και με την κοινωνία στο σύνολο της. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χαρακτηρίζουν την πορεία μου στα δημόσια πράγματα. Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα, στη βάση της διατύπωσης ενός ριζοσπαστικού οράματος, είναι εκείνα τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει συνθήκες πλειοψηφικής κοινωνικής αποδοχής στα πολιτικά μου εγχειρήματα. Με αυτές τις αρχές πορεύτηκα, πορεύομαι και θα πορευτώ και το μέλλον. Και για αυτό δεσμεύομαι στους Πελοποννήσιους συμπολίτες μου, που αγκάλιασαν την πατριωτική μας δομή και αντιλήφθηκαν έγκαιρα -πριν το κεντρικό πολιτικό σύστημα ξεκινήσει να μιλά για συνεργασίες- ότι ο τόπος επιζητά την σωτηρία του πάνω και πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές και τις προσωπικές ιδιοτέλειες.

Μαζί με αυτούς τους πολίτες προχωρήσαμε μέχρι σήμερα.

Μαζί προχωρούμε και στο αύριο.

Στην ιστορία της πατρίδας μας, υπήρξαν πολιτικοί ηγέτες που συγκρούστηκαν με τις σειρήνες του λαϊκισμού και διατύπωσαν ρεαλιστικά σχέδια για τον τόπο και τους πολίτες του. Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν είναι μια μάχη απλή. Δεν είναι εύκολη για κανέναν πολιτικό φορέα.

Η μάχη κατά του λαϊκισμού, θα έλεγα, είναι μια εθνική μάχη. Μια μάχη διακομματική και πατριωτική.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πολιτική κονίστρα είναι τόσο σκληρή, που τα πολιτικά πρόσωπα εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού από το πολιτικό προσκήνιο, υπό το βάρος της αδυναμίας τους να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην δημόσια παρουσία τους. Και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου.

Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα.

Ο λαϊκισμός δεν αγαπά τους θεσμούς. Τους αποστρέφεται.

Δεν πρεσβεύει τη συναίνεση. Γιατί τον αποδυναμώνει.

Δεν επιδιώκει τη συνεργασία. Είναι ερπετό που τρέφεται από την μιζέρια και την διαίρεση.

Είναι η υπέρτατη ώρα, όλοι μαζί, όλοι όσοι έχουμε τη θεσμική ευθύνη, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την εθνική συμφορά.

Που διατρέχει την κοινωνία και την πολιτεία, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Να θεραπεύσουμε την ασθένεια του λαϊκισμού που επιτείνει τον διχασμό στην κοινωνία, γιατί από αυτόν τρέφεται.

Είμαστε εδώ, να υπερασπιστούμε όσα μαζί πετύχαμε, να διεκδικήσουμε την ευόδωση όσων με κόπο ξεκινήσαμε, να κερδίσουμε αυτήν την μεγάλη εθνική μάχη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.