Τι συζήτησε η δήμαρχος Οιχαλίας με τον υπουργό Εσωτερικών

0

Το υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του, στην Αθήνα, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου συνοδευόμενη από τους αντιδημάρχους Κων. Δημητρακόπουλο και Ηλία Ντονά.

Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 20ης Νοεμβρίου 2019 και το αίτημα του Δήμου για συνέχιση της έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για έξι ακόμη μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Στο θέμα αυτό έχει γίνει με μελέτη του Δήμου, καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και έχει κατατεθεί αρμοδίως για τη χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι μέρος της μελέτης αυτής θα χρηματοδοτηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων αυτών για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.

Τέλος, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο Οιχαλίας, όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και για το δρόμο Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου – Πάτρας.

Η Δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό ενέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.