Τι συζήτησαν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

0

Η 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Κυρίαρχο θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το οποίο συνήλθε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ήταν ο άμεσος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Περιφερειακό σχεδιασμό.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για την συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση της  Έκθεσης “Πελοπόννησος Expo 2019” στην Τρίπολη 13-17 Νοεμβρίου 2019.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Δαμούλος – Αργολίδας, Γιάννης Τρουπής – Αρκαδίας, Παναγιώτης Πιτσάκης – Κορινθίας, Γιάννης Παναρίτης – Λακωνίας και Βαγγέλης Ξυγκώρος – Μεσσηνίας, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Π.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.