Τιμωρία για τους … αποστάτες ζήτησε ο Π. Τατούλης

0
ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΉΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

«…ντροπή για τους αχάριστους αποστάτες που μόνο στόχο είχαν την συναλλαγή με το κόμμα τους για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο», είπε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα Δευτέρα (1/7/19) στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, αναφερόμενος (τουλάχιστον) στον Περικλή Μαντά, υποψήφιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία και την Ελένη Παναγιωτοπούλου, υποψήφια του ιδίου κόμματος στην Αργολίδα και πρόσθεσε: «Οι Πελοποννήσιοι τους γνωρίζουν πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ακόμα επέκρινε το γεγονός της καθόδου πρώην πρωθυπουργών στην Πελοπόννησο («δείχνοντας» τον Αντώνη Σαμαρά)  στον προεκλογικό αγώνα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατηγορώντας τους πως ήταν απόντες από τα προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στον Παν. Νίκα έκανε λόγο για «ανοίκειες προεκλογικές του συμφωνίες για να τοποθετήσει Αντιπεριφερειάρχες από άλλες παρατάξεις» και πως «η στάση του είναι αποκαλυπτική της μεγάλης του αμηχανίας, αφού ξέρει ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βλέπει ότι δεν του βγαίνουν…».

Ακόμα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου περιλαμβάνονται 2 ιδιοκτήτες Πελοποννησιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με υπέρογκα ποσά, που, όπως είπε, με τη στάση τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Πελοπόννησο, ενώ διατείνοταν τους υπερασπιστές της διαφάνειας. «Είναι αδιανόητο η ενημέρωση να χειραγωγείται από υπολόγους στην Ελληνική πολιτεία και κοινωνία», σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Η Πελοπόννησος μπροστά στις πολίτικες και γεωπολιτικές εξελίξεις

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης δήλωσε ότι έχουμε πλήρως θωρακίσει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών μιλώντας για επιτυχίες της περιφερειακής αρχής να διασφαλίσει εξαιρετικά ανταποδοτικά τέλη από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Πελοποννήσου και να εξασφαλίσει τη δυναμική υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ώστε το 2023 που τελειώνει να φτάσει στο 130 – 140 % της υλοποίησής του.

 «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των γεωπολιτικών εξελίξεων από τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και με βαθιά γνώση του ζητήματος, σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη διεκδικητικότητά μας, πέτυχα μαζί με τους συνεργάτες μου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το επονομαζόμενο οικόπεδο Δυτικά της Κρήτης, το οποίο ωστόσο ανήκει κατά 95 % στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την εξέλιξη αυτή εξασφαλίζουμε το μέλλον της Πελοποννήσου εφόσον θα λαμβάνει το 5% των εσόδων σε άμεσα ανταποδοτικά τέλη και το 20% σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της Πελοποννήσου μέσα από αυτές τις ενέργειες να καταστεί αυτόνομη οικονομικά, αν αναλογιστεί κανείς το οικόπεδο στον Κυπαρισσιακό κόλπο, το οποίο θα αποφέρει 40% επί των εσόδων του σε ανταποδοτικά τέλη, και τον αγωγό East Med, που διέρχεται από την Πελοπόννησο και θα την καταστήσει κρίσιμο παράγοντα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ωστόσο ντροπή η στάση του νέου Περιφερειάρχη, ο οποίος όχι μόνο είναι παντελώς απών από όλα αυτά τα θέματα, επιδεικνύοντας μια επικίνδυνη άγνοια, αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε προεκλογικά να υποβαθμίσει, ακόμα και να ευτελίσει, αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις» είπε ο Πέτρος Τατούλης.

«Το πιο δυναμικό στη χώρα ο ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των στελεχών των Υπουργείων που συμμετείχαν στην 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020. «Εύσημα αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διαχειριστική της Αρχή για τη δυναμική του προγράμματος, κατατάσσοντάς το στα κορυφαία στη χώρα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι «η δομή που έχουμε εξασφαλίσει εγγυάται την απόδοση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων».

Σημείωσε ωστόσο ότι και σε αυτό το ζήτημα η εικόνα του νέου Περιφερειάρχη είναι πλήρως απογοητευτική. «Είναι ντροπή η ασφάλεια της μοναχικής του πορείας, καθώς ενώ παρευρέθηκε στην επιτροπή, επέλεξε να παραμείνει στο περιθώριο, να μη λάβει το λόγο και να μην εκθέσει τις απόψεις του. Όταν αποχώρησε μάλιστα επέλεξε να απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης και να απειλήσει ότι θα επανασχεδιάσει το ΕΣΠΑ, θα απεντάξει έργα, θα εντάξει αυτά που θέλει ο ίδιος, επιδεικνύοντας πλήρη άγνοια των διαδικασιών, δεδομένου ότι ενώ τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβαν ότι το τρέχον πρόγραμμα τελειώνει το 2023, αυτός συνεχίζει να επιμένει ότι τελειώνει το 2020».

Οι αποστασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «η στάση του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη είναι αποκαλυπτική της μεγάλης του αμηχανίας, αφού ξέρει ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βλέπει ότι δεν του βγαίνουν, όπως σχεδίαζε, οι ανοίκειες προεκλογικές του συμφωνίες για να τοποθετήσει Αντιπεριφερειάρχες από άλλες παρατάξεις» και μίλησε για «πολιτικό του ατόπημα, που είχε 20ετίες να εμφανιστεί στη χώρα», κάνοντας λόγο «για προτροπή σε αποστασία» στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Είναι επίσης ντροπή για τους αχάριστους αποστάτες που μόνο στόχο είχαν την συναλλαγή με το κόμμα τους για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Οι Πελοποννήσιοι τους γνωρίζουν πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο Περιφερειάρχης.

Στη λίστα μεγαλοοφειλετών και δύο ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε. στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου περιλαμβάνονται 2 ιδιοκτήτες Πελοποννησιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με υπέρογκα ποσά, που με τη στάση τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Πελοπόννησο, ενώ διατείνοταν τους υπερασπιστές της διαφάνειας. «Είναι αδιανόητο η ενημέρωση να χειραγωγείται από υπολόγους στην Ελληνική πολιτεία και κοινωνία» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Το πολιτικό φόρουμ της Νέας Πελοποννήσου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πολιτικό φόρουμ της Νέας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει η πρώτη ιδρυτική του συνάντηση και ότι ήδη έχει αναπτύξει δυναμική, αφού βρίσκει πολλούς μιμητές στη χώρα και αναπτύσσει συνεργασίες δημιουργώντας ένα δίκτυο σε όλη την επικράτεια.   

μοιραστειτε το:

Comments are closed.