Τιμητική εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο

0

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΤΥΠΟ & ΤΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 1941-1944

O Μανώλης Γλέζος, θα παραβρεθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στην Καλαμάτα και θα τιμηθεί -θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας- από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με αφορμή την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944».

Η έκθεση, που περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων, από την Βιβλιοθήκη-Αρχείο του εκπαιδευτικού – πρώην Σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη, θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από 31 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ., παρουσία των Μ. Γλέζου και Γ. Δολιανίτη.

Επιμέλεια έκθεσης/αρχειακού υλικού: Μαίρη Τσουλάκου, M.Sc., Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Ομάδα «Πάμε Βόλτα»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.