Τζόκερ: Παρά τα λαθάκια, τα κέρδη 4,6 εκατ. €

0

Ευτυχώς που τα λάθη του ΟΠΑΠ, σχετικά με την τελευταία κλήρωση του Τζόκερ, που έκανε ευτυχισμένους δύο υπερτυχερούς στην Καλαμάτα και την Δεσκάτη Γρεβενών, δεν ήταν τέτοια που να ματαιώσουν τη χαρά τους και να τους ρίξουν στα… τάρταρα.

Ευτυχώς, για τους τυχερούς που τα λάθη αφορούσαν λεπτομέρειες και έγιναν καθαρά στον επικοινωνιακό και μόνο τομέα.

Κατά τ’ άλλα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν στην ιστοσελίδα των δελτίων τύπου, στο site του ΟΠΑΠ, το κάθε ένα από τα δυο δελτία αποδίδουν κέρδη 4.588.897,01 €, καθώς είχε στην 1η κατηγορία (5+1), ενώ ακόμα έχουν από δεκαεννέα (19) επιτυχίες στη δεύτερη κατηγορία (5).

Οι διαφορές είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, το αρχικό δελτίο τύπου ανέφερε ότι ο αριθμός στηλών είναι 6, και όχι 20, όπως πραγματικά είναι και έγινε η σχετική διόρθωση. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, ένα δελτίο με 6 στήλες πέρα από την επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1), να έχει και 19 στην 2η κατηγορία (5). Έτσι, παρασυρθήκαμε στην σύνταξη της αρχικής είδησης και γράψαμε ότι το κάθε δελτίο ήταν κόστους 3 €, αφού το δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ ανέφερε ως αριθμό στηλών 6 (Χ0,50 =3€). Τελικά το καθένα απο τα δυο τυχερά Τζόκερ ήταν αξίας 10 €. Δηλαδή 20 στήλες Χ 0,50 € = 20 €. Παραθέτουμε στην συνέχεια τον αρχικό πίνακα του ΟΠΑΠ, στον οποίο στηριχθήκαμε για  την αρχική είδηση (εδώ)

joker 12_8_18

Ο προαναφερόμενος πίνακας στην συνέχεια διορθώθηκε (ακόμα και ο τίτλος του) και παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα των δελτίων τύπου, στο site του ΟΠΑΠ, ως εξής:

tzoker_7

Δείτε εδώ το διορθωμένο Δελτίο Τύπου στο site του ΟΠΑΠ.

Παρατηρώντας τους δύο πίνακες θα προσέξατε ότι πέραν των διορθώσεων στους αριθμούς στηλών (5η στήλη), υπάρχει διόρθωση στον τελευταίο πίνακα και στην τελευταία στήλη, όπου στο «τυχαία επιλογή», τα αρχικά ένα ΟΧΙ κι ένα ΝΑΙ, έγιναν και τα δύο ΟΧΙ.

Και ένα ακόμα λαθάκι. Το αρχικό δελτίο τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ ανέφερε:

Δύο (2) τυχερά δελτία βρέθηκαν στην κατηγορία (5+1) κατά τη σημερινή διαλογή της 1939ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζουν το ποσό των 4.588.897,01 έκαστο και τα οποία φέρουν από δεκαεννέα (19) επιτυχίες στη δεύτερη κατηγορία (5) όπου η κάθε επιτυχία κερδίζει από  € 4.624,80.

Επίσης, οκτώ (8) ακόμη τυχερά δελτία βρέθηκαν στην κατηγορία (5), εκ των οποίων το ένα φέρει 2 επιτυχίες, και τα οποία για κάθε επιτυχία κερδίζουν το ποσό των  € 4.624,80.

Δείτε και το διορθωμένο. Και για να μην σας κουράζουμε, διαβάστε τις τελευταίες παραγράφους του αρχικού και του διορθωμένου -που παραθέτουμε στην συνέχεια- δελτίου τύπου του ΟΠΑΠ :

opap_dt

Ευτυχώς που για τους υπερτυχερούς τα λάθη ήταν ανούσια…

μοιραστειτε το:

Comments are closed.