Τελικά δεν άρχισε ποτέ το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

0
ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ «ΜΑΪΜΟΥ»

Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα από την Πέμπτη (14/3/19) έως και σήμερα Κυριακή (17/3/19).

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, το βράδυ της Πέμπτη (14/3/19), λίγο πριν την τελετή έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και την εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας Εργατών, στο Μέγαρο Χορού, στην Καλαμάτα, εισέβαλαν στους χώρους του με πανό και φωνάζοντας συνθήματα και ματαίωσαν τις εκδηλώσεις.

Από κει και έπειτα, το πρωί της Παρασκευής (15/3/19) επρόκειτο να αρχίσει το Συνέδριο στο ξενοδοχείο “Elite Resort” της Καλαμάτας, αλλά εμποδίστηκαν από τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι σύνεδροι, όπως άλλωστε χθες Σάββατο (16/3/19) το πρωί, αλλά και σήμερα Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν ποτέ οι εργασίες του.

Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει ότι 53 τουλάχιστον από τους 400 περίπου Συνέδρους, δεν έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση, είτε γιατί πρόκειται για εκλεγμένους με διάτρητες διαδικασίες είτε γιατί πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και εργοδότες που σύμφωνα με τους ίδιους «δεν έχουν θέση στην Συνομοσπονδία των εργατών».

Σήμερα το πρωί, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν νέα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο “Elite Resort” της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνέδριο.

Από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην οδό Ναυαρίνου, στο ύψος του ξενοδοχείου «Elite»

Στις 12:30 Περίπου το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τηλεπικοινωνιών Αλέκος Περράκης ανέφερε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εκ μέρους της ΔΑΣ και των αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκ μέρους των συνδικάτων που τόσο καιρό δίνουμε την μάχη δίπλα-δίπλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα, για να έρθουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Σχετικά με το συνέδριο, είπε ότι «εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα» και προσέσθεσε: «Από την πρώτη μέρα λοιπόν ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό. Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους «νόθους», δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών».

Η έφοδος μελών του ΠΑΜΕ στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Ο γραμματέας τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος που δέχτηκε αυτές τις κατηγορίες τις διαψεύδει, τονίζοντας ότι είναι εκλεγμένος -ως εργαζόμενος σε Καζίνο- διαμέσου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), οργάνωση από την οποία εκλέγεται σύνεδρος στη ΓΣΕΕ για πάνω από 15 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε πως «ό,τι δεν πέτυχαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις στα 9 χρόνια των μνημονίων, φαίνεται ότι θα το πετύχει η ηγεσία του Π.Α.ΜΕ.». Δείτε τη δήλωση στο video που ακολουθεί:

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΑΣ, παραδόθηκε εγγράφως στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αίτημα για άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗ

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση (από την Καλαμάτα) 23 Ομοσπονδιών και 48 Εργατικών Κέντρων – μελών της ΓΣΕΕ, η οποία τιτλοφορείται «συνδικάτα εργαζομένων κι όχι κομματαρχών – Σχέδιό τους να οδηγήσουν τη ΓΣΕΕ σε “δοτή” διοίκηση» αναφέρεται ότι «με αντιδημοκρατικές και βίαιες συμπεριφορές οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), οδηγούν το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ σε διάλυση. Εκατοντάδες μεταφερόμενοι νεαροί φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι, με την καθοδήγηση μιας χούφτας εκλεγμένων συνδικαλιστών και κομματαρχών, επιδίδονται από την περασμένη Πέμπτη σε πράξεις βίας και παρεμπόδισης των εργασιών του συνεδρίου, με “αίτημά” τους τη διαμόρφωση για το Π.Α.ΜΕ ευνοϊκών εκλογικών συσχετισμών».

Από την εισβολή του ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Χορού την Πέμπτη (14/3/19)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «δυστυχώς όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας γίνονται αποδέκτες ξυλοδαρμών, ύβρεων, τραμπουκισμών και παρεμποδίσεων, κυρίως από νεαρούς μη συνέδρους -προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης του νέου κομματικού «φυτωρίου» τραμπούκων- που έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας».

Στην ίδια ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες στην Κυβέρνηση: «Το πλέον βέβαιο είναι ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ», ενώ σημειώνεται ότι «με Δελτίο Τύπου του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιχειρείται ένας ανεπίτρεπτος -για κόμμα του δημοκρατικού τόξου- συμψηφισμός».

Αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση πως «φαίνεται ότι το αφήγημα μιας διορισμένης διοίκησης στη Συνομοσπονδία, μιας “δοτής” όπως συνήθιζαν να λένε σε κάποιες άλλες εποχές, βολεύει και εξυπηρετεί και το Π.Α.ΜΕ -που δεν κατάφερε να διαμορφώσει την περίοδο της κρίσης ανοδικούς συσχετισμούς- και εξυπηρετεί και την Κυβέρνηση».

  • Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση
μοιραστειτε το:

Comments are closed.