Τελεσιγραφική απάντηση Γαβρόγλου στην Πρυτανεία

0
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με τελεσίγραφο απάντησε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου -που πρόσφατα δέχτηκε στο γραφείο του- ως προς το σχέδιο νόμου που αφορά στην ενσωμάτωση σε αυτό του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμηνύοντάς τους ότι «ή δέχεστε το Σχέδιο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Πελοποννήσου ως έχει, με μια μικρή βελτίωση στην Πληροφορική να γίνει πενταετής Σχολή, ή η συγχώνευση με το  ΤΕΙ δεν προχωρά».

Ωστόσο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ομόφωνη απόφασή της 5 σημείων:

  • Απορρίπτει την ενσωμάτωση της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Ζητά την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Απαιτεί την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Ειδικότερα, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την 1η της 15/4/19 απόφαση της μετά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την απόρριψη της ενσωμάτωσης της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ιδιαίτερα απαιτούμε:

  • Την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου  τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών  δικαιωμάτων των φοιτητών.
  • Τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
  • Τη διάθεση των προτεινόμενων, από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων».

Τελικά το νομοσχέδιο κατατέθηκε (με της εξής μορφή) χθες το βράδυ στη βουλή και σήμερα Τετάρτη (17/4/19) ξεκίνησε η συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.