Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

0

Προβλήματα στην κυκλοφορία κατά τόπους προκάλεσε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο χιονιάς της κακοκαιρίας “Μήδεια” που πλήττει σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, με τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού να πέφτει στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με εκχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα με σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, αίρεται η χθεσινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, κλάδος Λεύκτρου- Σπάρτης.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρέμενε ανοιχτό και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας -όπου έγιναν προσπάθειες εκχιονισμού και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, όπου ο αποχιονισμός γινόταν τόσο από την πλευρά της Μεσσηνίας, όσο και από την πλευρά της Λακωνίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.