“Τα προβλήματα εγκληματικότητας μόνο από την Αστυνομία”

0
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Ο δημοτικός συμβουλος Καλαμάτας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Δημήτρη Οικονομάκος, σχολιάζει την επικαιρότητα σε σχέση με τις δηλώσεις του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη στην πόλη μας, καθώς και για τα 13.000 € που θα δαπανηθούν για τη δεξίωση του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό της Υπαπαντής

Τα σχόλια του κ. Οικονομάκου έχουν ως εξής

Για τις δηλώσεις του δημάρχου για την εγκληματικότητα

Περίσσεψαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη για τα μέτρα προστασίας που θα παρθούν ιδιαίτερα για τα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι μεγάλο και σοβαρό. Όμως με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, η αστυνομία έχει προσανατολισμό στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι την προστασία της λαϊκής περιουσίας, της ζωής, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων δεν έγιναν με κριτήριο την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αλλά με γνώμονα τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Για αυτό από την μία υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό στους τομείς που αφορούν την προστασία του λαού και από την άλλη στελεχώνουν τομείς που αφορούν την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού (ΜΑΤ, Ασφάλεια κτλ) και τη φύλαξη βουλευτών, επιχειρηματιών και υποδομών ιδιωτικών συμφερόντων που δεν είναι αποστολή της αστυνομίας.

Όσο αφορά το ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο με κέντρο τη Καλαμάτα ουσιαστικά μιλάμε για ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στο κατασταλτικό μηχανισμό πράγμα που είναι και έξω από την αρμοδιότητα της και δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη εκπαίδευση.

Τα προβλήματα εγκληματικότητας που υπάρχουν στη Καλαμάτα και τα χωριά  σαν αποτέλεσμα της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος με πολλές πλευρές  πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό είναι το σώμα το οποίο με ευθύνη του κεντρικού κράτους και του υπουργείου του αντίστοιχου έχει στην ευθύνη του να αντιμετωπίσει το έγκλημα. Δεν είναι δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσει το έγκλημα. Η Δημοτική Αστυνομία με βάση τον κανονισμό της έχει μια σειρά λειτουργίες, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του δήμου.

Για τη δεξίωση του Δήμου Καλαμάτας της Υπαπαντής: 13.000 € πεταμένα

Την στιγμή που τα σχολεία φυτοζωούν, οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε κακιά χάλια, οι αγροτικοί δρόμοι σε άθλια κατάσταση ο Δήμος Καλαμάτας δαπανά το ποσό των 13.000 ευρώ για την πραγματοποίηση δεξίωσης σε διάφορους παρατρεχάμενους. Μεταξύ άλλων, στο φαγοπότι θα συμμετέχει και η Μητρόπολη που πρόσφατα απέλυσε 5 εργαζόμενους συνδικαλιστές, παράνομα και εκδικητικά επειδή οργανώθηκαν για τα δικαιώματά τους!!!

Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του…

μοιραστειτε το:

Comments are closed.