Τα παιδιά στον εθελοντικό καθαρισμό στη Δ. Μάνη

0

Εθελοντικός καθαρισμός στην Μηλέα Δήμου Δυτικής Μάνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου από τον Σύλλογο “Καθαρή Μάνη” σε συνεργασία με κατοίκους και παιδιά του χωριού.

Μετά την συλλογή των απορριμμάτων έγινε μάθημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στα παιδιά της περιοχής, τα οποία συμμετείχαν μ ενθουσιασμό και χαρά στην εκστρατεία καθαρισμού του χωριού τους. Οι μικροί ενεργοί πολίτες έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και να ρίχνουν τα οργανικά στα ζώα ή στον κήπο τους για παραγωγή χώματος κομπόστ.

KATHARISMOS MHLEA 2

«Είναι ελπιδοφόρο ότι οι δημότες συμμετέχουν και ευαισθητοποιούνται όταν υπάρχει συνεχής και σωστή ενημέρωση στον χώρο κατοικίας τους σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και εν γένει θέματα  που αφορούν την ζωή και το μέλλον του πλανήτη μας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρό του Σοφία Χριστοφιλοπούλου (ιατρό Παθολόγο, phD).

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής «Πρέπει και οι Δήμοι να διοργανώνουν ενημερωτικές καμπάνιες και εκπαίδευση των πολιτών γύρω από πολλά θέματα που βελτιώνουν την ζωή μας πχ διαχείριση απορριμμάτων, πρόληψη και αντιμετώπιση  πυρκαγιών, σεισμών, ημερίδες υγείας, κυκλοφοριακής αγωγής κτλ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.