Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσoστόμου

0

Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε (Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019), Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων. Το Ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος από το 1985 οπότε εκάρη Μοναχὸς στην Ιερὰ Μονὴ Βουλκάνου, έως τις 7 Οκτωβρίου 2017 που χειροτονήθηκε Μητροπολίτης, υπηρέτησε την Εκκλησία από την Ι.Μ. Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, μεταφέρει την Τιμία Χειρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων (3 φωτό)

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Περιστερίου κ. Κλήμεντος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου, Αμορίου κ. Νικηφόρου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Οι 10 Μητροπολίτες και οι 3 Επίσκοποι κατά τον εσπερινό στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα
Οι Μητροπολίτες κατά τον εσπερινό στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την ευλογία μεταφοράς της Τιμίας χειρός του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου από την Μητρόπολή του, τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

Αύριο (Τετάρτη) το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους Μεσσήνιους φοιτητές.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κατά τον εσπερινό στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου και Λαού, έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Ακόμα, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 το απόγευμα ο έως τις 8 το βράδυ.

ΝΕΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

Να σημειωθεί ότι νέοι Υπότροφοι έγιναν 4 οικονομικά αδύναμοι, φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν 4 σε διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδος. Οι Υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 72 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 20 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται στις 750.000 Ευρώ. Επίσης επιπλέον των Υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 115 φοιτητές της Μεσσηνίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.