Τα Βραβεία “Βλαχοδημήτρη” σε μαθητές του Λυκείου Πύλου

0

Τα Βραβεία «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη», τα οποία διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με τη Βάσω Βλαχοδημήτρη, κλείνουν φέτος τα 14 χρόνια. Στόχος τους είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών για μάθηση, αλλά και τη θύμηση των δύο σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, των Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, σε κλειστό κύκλο. λόγω της πανδημίας, στους τρεις αριστούχους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Οι τρεις μαθητές που εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους όλοι από το Λύκειο Πύλου, είναι οι Γεώργιος Νικήτας, Δημήτριος Μαντόγιαννης και Ζαχαρίας Κουρέτας.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και του Λυκειάρχη Πύλου Γεώργιου Χρονόπουλου, ενώ τα βραβεία απένειμε ο Δρ Ιωάννης Σαμέλης, Ερευνητής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, εκπροσωπώντας την κυρία Βλαχοδημήτρη.

Στη σεμνή τελετή, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους βραβευθέντες μαθητές, ενώ συνάμα αναφέρθηκε στη συμβολικότητα  και τη χρησιμότητα των βραβείων. Κλείνοντας, εξήρε το σθένος της κυρίας Βλαχοδημήτρη να παραμείνει ο θεσμός ζωντανός στο βάθος του χρόνου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.