Τα βρήκαν με το νέο Μητροπολίτη Μάνης

0

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝ. ΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ευσταθίου, Τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Μάνης, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (1/3/2018) στο Επισκοπείο Σπάρτης συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμο, τον Βουλευτή Λακωνίας Αθανάσιο Δαβάκη και τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο.

Η συνάντηση, που έγινε σε αρκετά καλό κλίμα, είχε σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων της Δημοτικής Αρχής και της Εκκλησίας, που είχαν διαρραγεί με τις αρνητικές εικόνες είχαν διαμορφωθεί πριν, αλλά και μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης. (Διαβάστε εδώ). Τελικά στη συνάντηση αυτή δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις  και λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί.

Συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα που αφορούν την υποδοχή και ενθρόνιση του κ. Χρυσοστόμου στο Γύθειο.

Να σημειωθεί, ότι εντός της επόμενης εβδομάδος ο Μητροπολίτης Μάνης θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σχετικά από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Οι δύο Επίσκοποι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα για την Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο σεπτός Ποιμενάρχης  προσέφερε στο νέο Μητροπολίτη μία ποιμαντορική ράβδο, μία καθημερινή ράβδο και ένα αρχιερατικό σετ αποτελούμενο από ωμοφόριο και πετραχήλι.

Ακολούθως το γραφείο του Σεβασμιωτάτου επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Δήμαρχος Δ. Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Σε κλίμα χριστιανικής αγάπης, κατανόησης, ειλικρίνειας και σύνεσης, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις  και λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί. Εν συνεχεία η συζήτηση περιεστράφη στα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη, η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Η συνάντηση αυτή ήρθε ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου στον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκο, στο Δημαρχείο Γυθείου, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, όπου είχαν συζητηθεί τα διατρέξαντα των προηγούμενων ημερών και τα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Μάνης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.