Τα έργα – παρεμβάσεις που απαιτούνται στον Δήμο Οιχαλίας

0

Για τα θέματα του Δήμου Οιχαλίας, τα οποία συζήτησε η Δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου με τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, κατά την επίσκεψή της, που πραγματοποίησε χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στο γραφείο του, εκδόθηκε ανακοίνωση (και) από τον Δήμο. Κατά την επίσκεψη την δήμαρχο Οιχαλίας συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Ντονάς και Κων. Δημητρακόπουλος, και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Σ. Λάρδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας αλλά και έργα – παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν και ειδικότερα για τη συνέχιση της ανάπλασης του “πετάλου” της Κοινότητας Μελιγαλά.

Συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσουν ενέργειες άμεσα για να γίνει Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού ύψους 500.000 € με την Περιφέρεια και τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας με 30.000 €, με κοινή επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να συνεχίσει το έργο  της ανάπλασης από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως την 7η Επαρχιακή οδό που έχει τώρα σταματήσει λόγω της ολοκλήρωσης του Προϋπολογισμού του προηγούμενου έργου.

Έχουν δρομολογηθεί και τα παρακάτω έργα που είναι η ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα Κάτω Μέλπειας, η κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά, παρεμβάσεις όπου απαιτούνται στην 7η Επαρχιακή οδό για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και ειδικότερα για την πρόσβαση προς τον Αρχαίο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί λόγω της σημαντικότητας του παγκόσμιου αυτού μνημείου. Συζητήθηκαν και η προγραμματική Σύμβαση για την Ανάπλαση Πλατείας της Κοινότητας Σκάλας, οι διαδικασίες για τον παλιό αναδασμό στο Δώριο αλλά και για την νέα πρόταση αναδασμού αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης ο κ. Νίκας ανέφερε ότι θα γίνει ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου για τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης και αλλά και παρεμβάσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στη Κοινότητα Κατσαρού.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και όλους τους αντιπεριφερειάρχες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.