Τατούλης: ΣΔΙΤ ή παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

0
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ IRONMAN 70.3 GREECE COSTA NAVARINO

«To διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο για να καλύψει τις ανάγκες της Πελοποννήσου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση του IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino, σχολιάζοντας τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΜΕΣ κ. Στέφανου Θεοδωρίδη σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. «Η εκτίμησή μου είναι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση στη δημιουργία αυτού του ΣΔΙΤ ή του μοντέλου παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας», σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στη διοργάνωση του IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές είπε ότι «είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδείξει το δικό της τουριστικό προϊόν. Η προσπάθεια είναι διττή, από τη μία πλευρά το δημιουργούμε και από την άλλη το προβάλλουμε και το προωθούμε. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης».

Συνεχίζοντας ο κ. Τατούλης είπε ότι «ο διεθνής αγώνας Iron Man αποτελεί για την Πελοπόννησο ένα εξαιρετικά δυναμικό εργαλείο για την προβολή της και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος. Η εναλλακτικότητα στο προϊόν μας και η ικανότητά μας να έχουμε σχεδιάσει στρατηγικά την ανάπτυξή μας αποτελεί και το μεγάλο μας όπλο. Αυτό το γεγονός, μαζί με άλλα μεγάλα γεγονότα που έχουμε υλοποιήσει μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην προώθηση του δικού μας τουριστικού προϊόντος. Δικαίως λοιπόν η Πελοπόννησος θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο δυναμικούς προορισμούς για την επόμενη 20ετία. Το μεγάλο συνέδριο των Βρετανών tour operators που έγινε στην Πελοπόννησο και το μεγάλο συνέδριο του Συνδέσμου των Γερμανών tour operators που θα γίνει το 2020 δίνουν ακριβώς αυτή τη βαρύτητα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στον αγώνα IronMan ανέφερε ότι «είναι γεγονός που θα ανεβάσει τη Μεσσηνία, το Δήμο Πύλου – Νέστορος, τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, αλλά και των υπόλοιπων τουριστικών μας δομών, του Δήμου Τριφυλίας και θα τους κάνει επίκεντρο του τόσο σπουδαίου γεγονότος. Εάν φανταστεί κανένας ότι όλα τα μεγάλα παγκόσμια τηλεοπτικά μέσα θα μεταδίδουν αυτόν τον αγώνα με προβολή όλων αυτών των σημαντικών πολυδιάστατων εικόνων που μπορεί να εκπέμψει η περιοχή μας, καταλαβαίνετε ότι το Mythical Peloponnese τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Θα είναι προπομπός όλων αυτών των δραστηριοτήτων και της κολύμβησης και της ποδηλασίας αλλά βέβαια και του ημιμαραθωνίου στην περιοχή μας».

Ακόμα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία δυνατότητα να επιτύχουμε την ελκυστικότητα και αναγνωρισιμότητα του τουριστικού προορισμού της Πελοποννήσου» και πρόσθεσε πως «από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε στο να έρθουν νέες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, να ανοίξουμε νέα δρομολόγια. Αυτό δεν έγινε έτσι ξαφνικά γιατί ο τόπος μας αγαπήθηκε πάρα πολύ. Ήταν μια δουλειά που ανέδειξε τη συνεργασία, την επιμονή μας σε αυτό το στόχο και την παρουσία μας σε όλα τα μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας».

Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης είπε πως «κάποιοι άλλοι είναι κάπου αλλού» δήλωσε, «δεν ανήκει στους Πελοποννήσιους η μιζέρια. Γιατί οι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να μπουν στη λογική της μιζέριας. Οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για όραμα, για προσδοκίες και πάνω απ’ όλα για ζωντάνια».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.