Τατούλης: ”Κόσμημα πολιτισμού το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου”

0

“Κόσμημα πολιτισμού και σημαντικό μνημείο για την περιοχή” χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της μετατροπής του σε «Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» χθες Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

karteroli ds-1

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, αλλά και τις απόψεις για την παιδεία και την εκπαίδευση που αυτό αντανακλά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου μέσα από το πρόγραμμα Leader και την αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε επίσης την πρωτοβουλία και την προσπάθεια της Κοιν.Σ.ΕΠ. Reactive για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου και σημείωσε ότι σύντομα η Περιφέρεια θα προκηρύξει πρόγραμμα χρηματοδότησης των Κοιν.Σ.Επ., ώστε να συνεισφέρουν στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή της Πελοποννήσου.

TATOULHS Karteroli DS

Το Καρτερόλι από το 1835 μέχρι το 1840, ήταν η έδρα του Δήμου Τρίκκης και από το 1868 μέχρι το 1879 του δήμου Εύας. Η Τοπική Κοινότητα διαθέτει Δημοτικό σχολείο του οποίου το ισόγειο και μέρος του πρώτου ορόφου κατασκευάστηκαν από το 1905 μέχρι το 1912, ενώ ολόκληρο το κτήριο αποπερατώθηκε το 1928.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.