“Ταπεινά ελατήρια” και στρατηγική ώθησης σε παραίτηση

0

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΤΆ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΜΠΟΥΖΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Εξαιρετικά “ταπεινά ελατήρια” βλέπει η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, όπως ανέφερε στη σημερινή (21/6/18) συνέντευξή της στη «συντονισμένη προσπάθεια με εκφραστή την κα Μπούζα, που δεν ξέρω αν είναι αυτό το αντάλλαγμα της θέσης την οποίαν πήρε να παρουσιαστεί ότι η κ Αλειφέρη τα έχει κάνει όλα χάλια τα προηγούμενο διάστημα, δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον της, στο ρόλο της, ότι η κα Αλειφέρη αυτή τη στιγμή παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας».

Όπως είπε η κα Αλειφέρη, στη συνέντευξή της, στην οποία παρίσταντο και οι δικηγόροι της Χρήστος Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Μουργής, αναφερόμενη στο θέμα των παρακολουθήσεων του γραφείου της για τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη, της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου σε βάρος της «αυτά ουσιαστικά είναι μία στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραίτησή μου». Και αναρωτήθηκε αφού κατά τον κ. Τατούλη «υπήρξε κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που κατέρρευσε εκκωφαντικά, αναρωτιέμαι, γιατί μετά απ’ όλα αυτά και μετά από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς δεν με κατήγγειλε στις αρχές;». Παράλληλα έθεσε ερωτήματα, για τυο τι θα πράξουν αν τελικά οι καταγγελίες της τελικά αποδειχθούν υπαρκτές.

«Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για όλα αυτά που συμβαίνουν και είναι γνωστά. Όλα τα θέματα λοιπόν αυτά ουσιαστικά είναι μία στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραίτησή μου. Γνωρίζω τα βήματα του σχεδιασμού», επισήμανε η κα Αλειφέρη και πρόσθεσε: «Προσπαθούν να ανατρέψουν ακόμα και την άσκηση των εκ του νόμου του “Καλλικράτη” αρμοδιοτήτων μου. Το σύστημα συκοφάντησης είναι γνωστό, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν και τους ρόλους αυτούς είναι γνωστά».

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε με έμφαση ότι «για τα πολύ σοβαρά θέματα και τα πολύ ουσιαστικά θέλω να δηλώσω ότι όχι μόνο προτίθεμαι, αλλά θα ασκώ όλες μου τις αρμοδιότητες, όπως τις περιγράφει ο νόμος» και επισήμανε: «Θα απαντώ βέβαια διοικητικά, νομικά και πολιτικά σε κάθε διοικητική ενέργεια και υλική πράξη που τη θεωρώ αντίθετη με τη νομιμότητα, αντίθετη με το συμφέρον του θεσμού που υπηρετώ και των πολιτών».

ALEIFERH DIKHGOROI 2

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αειφέρη, με τον Παναγιώτη Μουργή (αριστερά) και τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο (δεξιά)

Ειδικότερα οι ανακοινώσεις της κας Αλειφέρη έχουν ως εξής:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις μου επιβάλλονται προκειμένου να οριοθετήσω την υπεύθυνη αλλά και αποφασιστική δική μου στάση, η οποία είναι και η μόνη πραγματικά ειλικρινής και έχει να κάνει με το σοβαρό πρόβλημα που έχει αποκαλυφθεί, αυτό της παρακολούθησης των συνομιλιών του γραφείου μου. Πρέπει να σας πω ότι θα προέβαινα σε αυτές τις ανακοινώσεις την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξα όμως να τις μεταθέσω λόγω των εξελίξεων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας και δεν ήθελα να δώσω υποψία παρερμηνείας της σκοπιμότητας των δηλώσεων μου. Σε αυτό το διάστημα έχουν προκύψει κι άλλα θέματα τα οποία για μένα δεν είναι τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους και εμάς που υπηρετούμε τους θεσμούς. Όμως ακροθιγώς θα θίξουμε και τα υπόλοιπα

Αφορμή για τις ανακοινώσεις, σε σχέση με το θέμα των παρακολουθήσεων του γραφείου μου, είναι το γεγονός ότι για δεύτερη φορά αιρετό μέλος της περιφέρειας και αναφέρομαι στην κυρία Μπούζα, με ανάρτησή της την προηγούμενη εβδομάδα επικαλούμενη δήθεν πληροφορίες από τις αρχές προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι όλα είναι μία σκηνοθεσία με μία κακή ηθοποιό Εγώ δεν είμαι καθόλου ηθοποιός, οπότε σίγουρα δεν είμαι και τώρα και ο κοριός είναι υποτιθέμενος, δηλαδή προσπαθεί τις προσωπικές τις προσδοκίες και επιθυμίες να τις επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη επικαλούμενη πληροφορίες από τις αρχές.

Θέλω να θυμίσω ότι έχει προηγηθεί ο κ. περιφερειάρχης, ο κ. Τατούλης, ο οποίος με συνέντευξή του στις 10 Απριλίου, πάλι επικαλούμενος συγκεκριμένα πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας των αρμόδιων αρχών, προέβη σε μία σειρά ανακοινώσεων οι οποίες θα αναφερθούν στη συνέχεια. Είναι άλλωστε γνωστές. Στη συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας επικαλούμενη πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας στο αρμόδιων αρχών εξέδωσε τη γνωστή ανοίκεια όλως συκοφαντική στο πρόσωπό μου ανακοίνωση περί πλεκτάνης, προβοκάτσιας και συνωμοσίας. Το ίδιο βέβαια ακολούθησε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε 11/4, όπου υιοθετήθηκε η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που πάλι ανέφερε τα περί πληροφοριών από τις έρευνες των αρχών. Άρα, ο κ. Τατούλης κατά τα λεγόμενά του και τις πράξεις του και για όσα εξελίσσονται στη συνέχεια βασίστηκε στην πληροφορία, όπως λέει, από έρευνα των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με την οποία υπήρξε κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που κατέρρευσε εκκωφαντικά. Αναρωτιέμαι, γιατί μετά απ’ όλα αυτά και μετά από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς δεν με κατήγγειλε στις αρχές; Περίμενα μέχρι τώρα και επειδή λήγει το τρίμηνο που θα είχαν το δικαίωμα της καταγγελίας το λέω εγκαίρως για να προλάβουν, γιατί δεν με κατήγγειλαν στις αρχές. Δεν παραβλέπω βέβαια τις ατομικές και πολιτικές ευθύνες κάθε μέλους Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισε τις ανωτέρω ανακοινώσεις κόντρα σε κάθε δημοκρατική, θεσμική λειτουργία, κόντρα σε κάθε πολιτική λογική και ηθική και χωρίς κανένα επίσημο από τις αρμόδιες αρχές στοιχείο και δεν το προσπερνώ.

ALEIFERH_EL

 

Πρόκειται για κατ’ επίφαση αποφάσεις, χωρίς καμία διοικητική και θεσμική νομιμότητα, αυτοδικαίως ανυπόστατες και απαράδεκτες, οι οποίες έχουν γίνει “σημαία” και πάνω σε αυτές δομείται μία ολόκληρη στρατηγική με καθημερινές ενέργειες και υλικές πράξεις. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για όλα αυτά που συμβαίνουν και είναι γνωστά. Όλα τα θέματα λοιπόν αυτά ουσιαστικά είναι μία στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραίτησή μου. Γνωρίζω τα βήματα του σχεδιασμού: πρώτα μου αφαιρούν αρμοδιότητες, στη συνέχεια επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μην έχω καμία συμμετοχή στη λειτουργία της περιφέρειας, παρότι εγώ δεν έχω αυτή τη διάθεση -και το δηλώνω ευθέως- καθημερινώς να μην ασκώ καμία ενέργεια. Προσπαθούν να ανατρέψουν ακόμα και την άσκηση των εκ του νόμου του “Καλλικράτη” αρμοδιοτήτων μου, δίνουν μη νομίμως εντολές στους υπαλλήλους να μην με ενημερώνουν για τίποτα, για να μπορούν σε λίγο να ισχυριστούν: “Αφού δεν κάνει τίποτα, γιατί κάθεται στην καρέκλα; Κάθεται για το μισθό της”. Είναι αναμενόμενο, το γνωρίζω, είναι γνωστό το σενάριο και αφού οι ίδιοι έντεχνα και κακόβουλα φροντίζουν πριν να μην μου επιτρέπουν να κάνω κάτι. Το σενάριο είναι γνωστό. Το σύστημα συκοφάντησης είναι γνωστό, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν και τους ρόλους αυτούς είναι γνωστά. Δηλώνω όμως ότι όλοι έχουμε την ιστορία μας και είμαστε πολύ γνωστοί στους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι πλέον ανυποψίαστοι.

Όμως για τα πολύ σοβαρά θέματα και τα πολύ ουσιαστικά θέλω να δηλώσω ότι όχι μόνο προτίθεμαι, αλλά θα ασκώ όλες μου τις αρμοδιότητες, όπως τις περιγράφει ο νόμος. Θα παρακολουθώ τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας θα συναντώ όλους τους θεσμικούς φορείς, τους πολίτες για τα θέματα που απασχολούν τη Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους. Θα καταθέτω τις προτάσεις μου και εσωτερικά στην Περιφέρεια και σε όλους και θα έχω θετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για όλα αυτά που πιστεύω πως είναι ο σκοπός που βρίσκομαι εδώ και δεν θα καταναλωθούν στη συντήρηση του αρρωστημένου κλίματος που επιχειρείται γύρω μου. Θα απαντώ βέβαια διοικητικά, νομικά και πολιτικά σε κάθε διοικητική ενέργεια και υλική πράξη που τη θεωρώ αντίθετη με τη νομιμότητα, αντίθετη με το συμφέρον του θεσμού που υπηρετώ και των πολιτών. Οι επιβολές ποινών και οι μικροπρεπείς τακτικές που ασκούνται καθημερινά εναντίον μου, ουσιαστικά προσβάλλουν τον θεσμό, προσβάλλουν τους Μεσσήνιους, προσβάλλουν τους πολίτες και προσβάλλουν τους ίδιους που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες.

Τέλος πάντων όλα αυτά που κάνω και επιμένω για το θέμα δεν είναι η δική μου προάσπιση προσωπικά του θεσμικού ρόλου ή η δική μου προάσπιση της πολιτικής μου παρουσίας, αλλά νομίζω ότι είναι ένα μεγαλύτερο θέμα πολιτικά που ουσιαστικά έχει να κάνει με τη διασφάλιση της λειτουργίας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν στην πολιτική να υπηρετούν την αλήθεια, χωρίς καμία σκοπιμότητα και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν όταν με τέτοιες τακτικές προσπαθούμε να τους απομονώσουμε και να μην τους δίδεται αυτή η δυνατότητα και ουσιαστικά να φύγουν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. Εγώ σε αυτό θα αντισταθώ, όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους στον πολιτικό κόσμο που θέλουν να λειτουργούν με άλλη λογική.

Τώρα θεωρώ απαραίτητο η υπόθεση των υποκλοπών να καθαριστεί και περιμένω από τις αστυνομικές αρχές και τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τις έρευνές της. Θα αναφερθούν και οι δικηγόροι μου στη συνέχεια σε αυτό το νομικό κομμάτι, γιατί αυτοί το παρακολουθούν. Δεν είναι θέμα που το οφείλω μόνο στον εαυτό μου. Το οφείλω στην κοινωνία, στους πολίτες, στους πολιτικούς που θέλουν να λειτουργούν με καθαρότητα και αλήθεια και τέλος, και το τονίζω αυτό, το οφείλουμε και στην υπηρεσιακή δομή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που θα πρέπει να λειτουργήσει χωρίς σκιές και χωρίς φόβους. Υπάρχει όμως κρίσιμα ερωτήματα:

  • Υπήρχαν πράγματι αυτές οι πληροφορίες από τις αρμόδιες προς έρευνα αρχές προς τον κύριο Τατούλη και στα άλλα αιρετά μέλη της περιφέρειας;
  • Ποιες αρχές τις έδωσαν, αν τις έδωσαν;
  • Είναι πραγματικότητα;

Γι’ αυτό θέλω να τοποθετηθώ για μία και μόνο φορά επί του θέματος οριοθετώντας ότι δεν θα ξαναμιλήσω μέχρι να έχω από τους δικηγόρους μου στοιχεία από το σύνολο των ερευνών στα χέρια μου. Μένει βέβαια να αξιολογηθούν και να κριθούν όλα τα παραπάνω και να απαντηθούν υπεύθυνα κάποια βασικά ερωτήματα. Εγώ θέτω ευθέως τα ερωτήματα αυτά:

  • Τι θα πράξει ο Περιφερειάρχης αν αποδειχθεί ευθέως ότι ο “κοριός”, το σύστημα αυτό παρακολούθησης χρονοθετείται ρητά εντός του χρόνου της θητείας μου;
  • Κι’ αν αποδειχθεί η λειτουργία του εντός της δικής μου θητείας, όπως εγώ το υποστηρίζω και με πολύ μεγαλύτερη ένταση πλέον, τι θα πράξουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανέλαβαν τις αρμοδιότητες που μου αφαιρέθηκαν ως ποινή για την προσφυγή μου στις αρμόδιες αρχές;
  • Αν αποδειχθεί απόλυτα αληθές το περιεχόμενο της αναφοράς μου στις αρχές, τι θα πράξουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αν αποδειχθούν αναληθή τα όσα κλήθηκαν να προσάψουν εναντίον μου περί σκευωρίας, συνωμοσίας, της αλήθειας που έλαμψε;
  • Τι θα πράξουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αν αποδειχθεί ότι υπερψήφισαν εισήγηση βασισμένη σε απολύτως αναπόδεικτα στοιχεία;
  • Γιατί τίποτα δεν παρουσιάστηκε, Φυσικά εγώ αναρωτιέμαι αν συμβούν όλα αυτά νομιμοποιούμαι κι εγώ να ζητώ παραιτήσεις;

Θέλω να κλείσω, επειδή βλέπω ότι υπάρχει και μία συντονισμένη προσπάθεια με εκφραστή την κα Μπούζα, που δεν ξέρω αν είναι αυτό το αντάλλαγμα της θέσης την οποίαν πήρε να παρουσιαστεί ότι η κ Αλειφέρη ότι τα έχει κάνει όλα χάλια τα προηγούμενο διάστημα, δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον της, στο ρόλο της, ότι η κα Αλειφέρη αυτή τη στιγμή παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας. Πρώτα από όλα θέλω να μιλήσω προσωπικά για την κα Μπούζα και να της πω να είναι εξαιρετικά προσεκτική όταν αναφέρεται σε μένα για τη λειτουργία μου τον προγενέστερο χρόνο εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Όποιος έχει οποιαδήποτε τέτοια ένσταση να το επιχειρήσει διά της διοικητικής Οδού, γιατί, ξέρετε, είναι πολύ κουραστικό για τους πολίτες να αρχίσουμε να λέμε ότι για τη συντήρηση των μηχανημάτων εγώ έκανα αυτό το έγγραφο, έκανα εκείνη την ενέργεια, έκανα αυτό για τις 35 δεξαμενές που έχουμε ήταν γεμάτες για 32 και μισογεμάτες οι άλλες τρεις. Αυτά είναι εξαιρετικά “ταπεινά”, με την έννοια τη νομική, όπως λέμε “ταπεινό ελατήριο” στο δικαστήριο. Και ξέρω ότι όσοι το επιχειρήσουν και πρέπει να το επιχειρήσουν μέσω της διοικητικής Οδού, θα διαψευστούν εκκωφαντικά. Εγώ μονίμως αντιπάλευα με όλες τις παθογένειες που υπήρχαν και αντιπαλεύω χωρίς στήριξη και πολλές φορές με υπονόμευση, χωρίς να αναφέρομαι στους υπαλλήλους. Σταματώ εδώ αυτά τα θέματα, γιατί θέλω πραγματικά η διοικητική δομή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να βρει το σωστό βηματισμό της, γιατί έχει δυνατότητες και θα έρθει η ώρα του δικό μου απολογισμό και εκεί θα τα πούμε όλα. Να είναι όλοι σίγουροι

Κλείνοντας, θεωρώ ότι το κρίσιμο είναι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά θέματα που υπάρχουν. Το χαλί, ο σύρτης στην πόρτα, τα κλειδιά, όλα αυτά είναι μία στρατηγική και μόνο που έχει τους ανωτέρω στόχους που ανέφερα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτές τις λογικές. Θα ασχολούμαι με την ουσία και με αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αποστώ από όσα ανέφερα νωρίτερα για την αποκάλυψη της αλήθειας του θέματος της παρακολούθησης του γραφείου μου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.