“Ταξίδι στο παρελθόν με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο”

0
Ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας κι Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλ. Χαρίτση στη Βουλή

«Αν έπρεπε να δώσω ένα τίτλο στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο θα ήταν… “ταξίδι στο παρελθόν”, αφού γυρίζει το ρολόι προς τα πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις”.

Από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «διπλά επικίνδυνη τη δήθεν αναπτυξιακή πολιτική της Ν.Δ.», αφού, όπως είπε, «οι ιδεοληψίες της προωθούν την απίστευτη οπισθοδρόμηση στις πρακτικές εκείνες που το 2009 οδήγησαν την οικονομία σε κρίση και τη χώρα στη χρεοκοπία», αλλά και «διότι η οπισθοδρόμηση αυτή σπαταλά τον καθαρό αλλά χρονικά προσδιορισμένο διάδρομο που διασφάλισε ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουμε την παραπάνω από αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

“Σε ένα πολυνομοσχέδιο που αφορά την ανάπτυξη, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε σχέδιο”

«Στο ζήτημα της αναπτυξιακής πολιτικής η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει μια άκρως επικίνδυνη ανευθυνότητα. Την εύκολη λύση της επιστροφής στα παλιά που οδήγησαν στη χρεοκοπία”, συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και διεμήνυσε: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε κάτι τέτοιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σπαταλάτε κατ’ αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες τους ελληνικού λαού. Θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους».

Ο Αλ. Χαρίτσης είπε ακόμα πως «είναι απορίας άξιο πως σε ένα πολυνομοσχέδιο που αφορά την ανάπτυξη, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε σχέδιο, σε στρατηγική, σε ανάδειξη στρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα, στο που τελικά θέλουμε να κατευθυνθεί η ανάπτυξη». Μάλιστα, υπενθύμισε πως «μια από τις σημαντικές στιγμές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εκπόνηση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής» και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, μια κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, θέτει σαφείς στόχους και χρονοδιαγράμματα, απαντά με ρεαλιστικό τρόπο στις διεθνείς προκλήσεις. Μια στρατηγική που προέκυψε μετά από εκτενή διαβούλευση με την κοινωνία σε αναπτυξιακά συνέδρια και στις 13 περιφέρειες της χώρας». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε: «Εσείς αυτό το ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο επιλέγετε να το αγνοήσετε παντελώς!».

“Αυτό που δεν αντέχει η ιδεοληπτική αντίληψη της ΝΔ είναι η ύπαρξη κανόνων”

«Αυτό που δεν αντέχει η ιδεοληπτική αντίληψη της ΝΔ είναι η ύπαρξη κανόνων, ώστε να μην βρεθούμε ξανά στον φαύλο κύκλο της ασυδοσίας των λίγων, της άναρχης και αποσπασματικής λογικής του “επενδύω γρήγορα-βγάζω κέρδος-τα μαζεύω από τη χώρα και φεύγω γρηγορότερα”, της καταστροφής του περιβάλλοντος», συνέχισε ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 179: «Στην ουσία ανοίγετε την πόρτα στην ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού και βεβαίως, πάνω απ’ όλα, της καθαριότητας. Τις μέρες που ολοκληρώνονται και τυπικά και οι τελευταίες διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 8.500 νέων εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, με την προκήρυξη τριών χιλιάδων θέσεων που δώσαμε αγώνα να υλοποιήσουμε».

Δείτε την αγόρευση του κ. Χαρίτση στο viueo που ακολουθεί:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.