Σύσταση ηρώων της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας

0

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018 – BOOKWALK 2018

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας προσκαλεί γονείς και παιδιά από 8 έως 11 χρονών να κάνουν μία… στάση στο φετινό βιβλιοπερίπατο που διοργανώνει ο “Πολιτιστικός Αντίλογος”, το Σάββατο 21 Απριλίου, στο παιδικό εργαστήρι γνωριμίας με τους ήρωες τις ώρες 10:30 π.μ.-12:00 μ.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα υιοθετήσουν έναν ήρωα ή ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και θα αναλάβουν να τον/την συστήσουν στο κοινό.

Πολλές παιδικές αναμνήσεις μας συνδέονται με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των ηρώων που διαβάσαμε. Τα παιδιά σήμερα γοητεύονται από τους ίδιους ήρωες; Έχουν να μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα νεώτερων ηρώων;

Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα; παιχνίδια;

Σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις για τον ήρωα που θα διαλέξουν, θα απαντήσουν τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά θα διαβάσουν την ιστορία που πρωταγωνιστεί ο ήρωας/ηρωίδα και θα καταγράψουν διάφορα στοιχεία γι’ αυτόν. Επιπλέον θα ζωγραφίσουν τον ήρωα σε μεγάλο μέγεθος (1 μέτρο ύψος) και από την πίσω μεριά της φιγούρας θα γράψουν τα χαρακτηριστικά του, τα οποία θα έχουν συγκεντρώσει.

Κατόπιν, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα αναρτήσει τους ήρωες των παιδιών στη σελίδα της στο FB και στο Instagram με hashtag #forEBErheroes

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στο 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr με: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία του, το ονοματεπώνυμο του γονέα, ένα τηλέφωνο και ένα mail επικοινωνίας, καθημερινά από 8:00 έως 15:30.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.