Σύσκεψη για τον οδοφωτισμό και την “έξυπνη διάβαση”

0

Η πορεία του έργου και η εξέλιξη της συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με την ανάδοχο εταιρεία για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με νέα φωτιστικά τύπου Led, αποτέλεσε -μεταξύ άλλων- το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Νίκου Μπασακίδη και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν επίσης ήταν η ολοκλήρωση του λογισμικού παρακολούθησης λειτουργίας συστήματος οδοφωτισμού, για το οποίο θα υπάρξει παρουσίαση το επόμενο διάστημα. 

Υπήρξε ενημέρωση για τη λειτουργία της «έξυπνης διάβασης» και του «έξυπνου καθρέπτη», ενώ αντικείμενο συζήτησης ήταν και οι μελέτες εγκατάστασης φωτισμού ανάδειξης σημείων της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι θα εκπονηθούν συνολικά 10 μελέτες, εκ των οποίων οι τρεις θα υλοποιηθούν δωρεάν από την εταιρεία.

Τέλος ο Δήμαρχος ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου και να εξεταστούν οι δυνατότητες, ώστε να αντικατασταθεί το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας τύπου Led.

EΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Σε εξέλιξη είναι στην Κοινότητα Μ. Μαντίνειας εργασίες βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία της Κοινότητας με τον Δήμο Καλαμάτας και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Πρόεδρο της Μ. Μαντίνειας Μαρία Χρονοπούλου.

Οι εργασίες αφορούν σε διαμορφώσεις οδών και τσιμεντοστρώσεις.

Σε συνάντηση της Προέδρου της Κοινότητας με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, υπήρξε συνεννόηση και προγραμματισμός για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν στην Κοινότητα με συνεργεία του Δήμου και οι οποίες θ’ αφορούν το παραλιακό μέτωπο (συντηρήσεις υποδομών, πεζοδρόμια, βαψίματα κ.ά.).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο η επίκαιρη εργασία των κλαδεμάτων δημοτικών δένδρων και άρσης επικινδυνότητας υψηλών δένδρων από συνεργεία εργολάβων του Δήμου.

Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών. Επίσης, πέραν των κλαδεμάτων δέντρων, καθαρίζεται και ελέγχεται η αυτοφυής βλάστηση σε κοινόχρηστους χώρους πεζοδρόμια, κηπάρια, νησίδες και περιβάλλοντες χώρους δημοτικών κτηρίων από τα συνεργεία Πρασίνου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει είτε με δικά του συνεργεία, είτε μέσω εργολαβιών, προστατεύοντας το πράσινο και γενικότερα το περιβάλλον, βελτιώνοντας και αναδεικνύοντας χώρους και σημεία εντός και εκτός του αστικού ιστού.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.