Σύσκεψη για τις κατολισθήσεις στον Ταΰγετο

0

Τα προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων που έχουν διαπιστωθεί στην περιοχή της Αλαγονίας και γενικότερα στον Ταΰγετο, καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή Τεχνικών, Προέδρων Κοινοτήτων, κατοίκων και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.

alagonia syskepsi

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας, ήδη εργάζεται εργολάβος στα χωριά της Αλαγονίας, με δημοτική εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ, για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας. Τα αναγκαία συρματοκιβώτια και τοιχία αντιστήριξης θα τοποθετηθούν με τη βελτίωση του καιρού.

Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών τεχνική έκθεση με φωτογραφικό υλικό για την τεκμηρίωση των ζημιών και αίτημα για οικονομική βοήθεια.

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει με την μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, αργότερα και με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.

alagonia 2

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) θα βρεθεί από σήμερα βράδυ στην Καλαμάτα για τη μελέτη του φαινομένου του ερπυσμού και για τεχνικές συμβουλές, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και από τις κρατικές υπηρεσίες.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί σε δημοτικούς δρόμους από Λαδά προς εθνικό δρόμο και Αρτεμίσια και κυρίως από Αρτεμισία, Πηγές, Αλαγονία, Μαχαλά μέχρι τη Νέδουσα. Επίσης παρατηρήθηκαν ρωγμές σε εννέα σπίτια (8 στην Αλαγονία και 1 στο Λαδά).

Με τα πορίσματα του ΙΓΜΕ θα υπάρξουν κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Τεχνικές υπηρεσίες και προς τους ιδιώτες. Το φαινόμενο του ερπυσμού φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό για την περιοχή.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του εθνικού δρόμου αυτό είναι έργο της Περιφέρειας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Εξάλλου, σύσκεψη για τα 5 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, που είναι υπό εκτέλεση στο Δήμο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ, Τεχνικών, εργολάβων και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.
Η σύσκεψη, της οποίας αντικείμενο ήταν η επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των έργων, θα επαναληφθεί σε 15 ημέρες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.