Σύσκεψη για τη διαχείριση των κρουσμάτων covid στην Τριφυλία

0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, για το θέμα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορωνοϊού, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή σε εργάτες γης.

Μετά από μακρά συζήτηση επί όλων των θεμάτων που πρόσφατα προέκυψαν με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης, αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας.

Τα τεστ θα προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, από τις προμήθειες της Περιφέρειας για τους εργάτες γης και από τεστ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος Τριφυλίας.

Περαιτέρω αποφασίστηκε, στα πλαίσια της  συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο αναπληρωτής Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Κρυοβυσανάκης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας Αικατερίνη Σπέτζουρα, ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια Κ.Υ. Φιλιατρών Βασιλική Αγγελοπούλου και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παν. Κατσαφάδος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.