Σύσκεψη για τα σχολεία στον Δήμο Καλαμάτας λόγω κακοκαιρίας

0

Η κατάσταση των σχολείων και την καταγραφή τυχόν προβλημάτων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αποτέλεσε το αντικείμενο προγραμματισμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μ. Νταμάτη, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλ. Γυφτέας και Π. Κλάδης, ο Πρόεδρος της «Φάρις» Παντ. Δρούγας και ο Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Σπ. Λαγωνικάκος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, από τις Σχολικές Επιτροπές γίνεται προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, ενώ έχει υπάρξει και προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και αντισηπτικών (έχει γίνει ήδη διανομή στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας και ακολουθούν οι μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Επίσης συνεχίζονται κανονικά οι απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ειδικά στα Σχολεία όπου έχουν καταγραφεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα που να καθιστούν ανάγκη τη μη λειτουργία κάποιας σχολικής μονάδας.

Τέλος, όσον αφορά προβλήματα στα σχολικά κτήρια και αναγκαίες παρεμβάσεις φθορών ή ζημιών που έχουν καταγραφεί ο Δήμος κινείται με ίδιους πόρους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας «τη φετινή σχολική χρονιά δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του Δήμου τα χρήματα που κεντρικά η Πολιτεία κατανέμει. Παρόλα αυτά, ο Δήμος προχωράει με μια μεγάλη εργολαβία, προϋπολογισμού 800.000 €, που αφορά στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος είναι έτοιμος προκειμένου μέσω της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μία μεγάλη παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, με προϋπολογισμό άνω των 3 εκατ. €».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.