Σύσκεψη για κατασκευή τεχνικού υφάλου στην Κυπαρισσία

0

Σύσκεψη εργασίας για το θέμα της μελέτης του έργου κατασκευής τεχνικού υφάλου στην Κυπαρισσία είχε σήμερα Τρίτη (19/11/19) είχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τον Δ/ντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλο, την χειρίστρια του θέματος κ. Μπέσα και την Τεχνική Υπηρεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για το αντικείμενο του έργου, το οποίο αφορά την κατασκευή τεχνικού υφάλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή. Η συνολική του έκταση θα είναι περίπου 11 km2 η ζώνη προστασίας και 1 km2 ο πυρήνας του. Το έργο τοποθετείται στον πυθμένα της θάλασσας και ο βασικός του στόχος είναι η προστασία και αναβάθμιση της βιοποικιλότητας της παράκτιας περιοχής, η αύξηση των τοπικών ιχθυοαποθεμάτων και η αποτροπή της υπεραλίευσης στην εν λόγω περιοχή.

«Περαιτέρω διαπιστώθηκε στην σύσκεψη η ωριμότητα του έργου, το οποίο έχει οριστική μελέτη εφαρμογής, περιβαλλοντική αδειοδότηση, παραχώρηση του απαιτούμενου θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεσή του από το αρμόδιο υπουργείο και το σύνολο των γνωμοδοτήσεων των αρμόδιων φορέων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη, στην οποία προστίθεται πως «η τεχνική μελέτη είχε ξεκινήσει από το 2007, ολοκληρώθηκε το 2010 ενώ η ωριμότητα συμπληρώθηκε το 2012 με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων».

Αποφασίστηκε στη σύσκεψη άμεσα να υπάρξει συνεννόηση με τα στελέχη του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας, του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο και να υλοποιηθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι στην συνάντηση που προγραμματίζει ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ. Π. Σ. «ΠΑΜΙΣΟΣ»

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε σήμερα με μέλη της διοίκησης του Γυμναστικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Πάμισος». Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος Γεώργιος Βλαχάκης, ο α’ αντιπρόεδρος Γεώργιος Ντούλης, ο β’ αντιπρόεδρος Απόστολος Λαμπρόπουλος, ο ειδικός γραμματέας. Παναγιώτης Φιλόπουλος, ο κ. γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσέρτος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγγελική Μαντά. Η διοίκηση του Συλλόγου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι φέτος είναι ένα επετειακό έτος για το σύλλογο, επειδή κλείνει τα 90 έτη λειτουργίας του. Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε οι επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν να γίνουν με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν και για την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα τέθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου η έλλειψη αποδυτηρίων και κερκίδας στη περιοχή Λαζαρίνας, καθώς και η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου με πλαστικό τάπητα, δυτικά του δημοτικού σταδίου Μεσσήνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων που παρέχονται, στην υλοποίηση των όσων αναφέρθηκαν συνεργαζόμενος και με το Δήμο Μεσσήνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.