Σύσκεψη για αξιολόγηση της πορείας των έργων στον Ταΰγετο

0

Η αξιολόγηση της πορείας των έργων στον Ταΰγετο αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στην Αλαγονία, διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας, με συμμετοχή απερχομένων και νεοεκλεγέντων Προέδρων Κοινοτήτων, των Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Από πλευράς Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος και εκλεγείς Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και οι εργολήπτες των έργων στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι στην ορεινή περιοχή εκτελέσθηκε ή εκτελείται έργο συνολικής αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, μέσω 7 εργολαβιών.

Η δυσκολότερη πτυχή του έργου είναι, όπως διαπιστώθηκε και από τη συζήτηση, η διαχείριση των ομβρίων με την κατασκευή αποστραγγιστικών έργων.

Το τελικό συμπέρασμα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, είναι το εξής:

  1. θα πρέπει να υπάρξει συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των έργων
  2. την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί από το Δήμο το νέο τρακτέρ με τους καταστροφείς, για τη διαχείριση της ανεπιθύμητης βλάστησης σε πρανή οδών κ.λπ.
  3. οι Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα έκθεση με τις ανάγκες συντήρησης των μικρότερων δρόμων, εντός οικισμών και αγροτικών. Επί της έκθεσης αυτής θα συνταχθεί μελέτη, μετά από αυτοψία και το σχετικό έργο θα χρηματοδοτηθεί άμεσα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
  4. είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της άρδευσης με αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων, με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ, σε όλα τα χωριά και κυρίως στην Αλαγονία.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.