Σύντομα θα ξεκινήσουν όλα τα έργα της ΒΑΑ στην Καλαμάτα

0

Όλα τα έργα που προβλέπονται στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 9.165.000 €, θα μπορούν να ξεκινήσουν, είτε στο τέλος αυτού του χρόνου, είτε στις αρχές του επόμενου.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο, άλλους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Καλαμάτας, τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, που έγινε σήμερα Τρίτη (15/10/19), στην Τρίπολη και κατά την οποία συζητήθηκε η εξέλιξη της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και της παραλιακής ζώνης (πλατεία Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, οδοί  Αναγνωσταρά, Ναυαρίνου, Πλαστήρα), όπως επίσης η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (δημιουργία και λειτουργία κέντρου για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ στο παλαιό Δημαρχείο της οδού Θουκυδίδου και κέντρου ημέρας για τα ΑμεΑ στο παλαίο ιεροδιδασκαλείο).

Όσον αφορά δε την πίστωση που προορίζεται για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην σημερινή συνάντηση τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα), που θα κάνει την αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης.

Στη σημερινή συνάντηση καταγράφηκε εξ άλλου η βεβαιότητα ότι η καλή πορεία του ΒΑΑ στο Δήμο Καλαμάτας (δύο μελέτες του οποίου, για την πλατεία 23ης Μαρτίου και την οδό Πλαστήρα, έχει προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου) μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα έργα, η χρηματοδότηση των οποίων θα προέλθει από τις εκπτώσεις των έργων που θα δημοπρατηθούν.

Με τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας θα υπάρξει νέα συνάντηση σε έναν μήνα περίπου, ενώ μεθαύριο Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα έχει συνάντηση στην Τρίπολη με εκπροσώπους των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, στην οποία θα εξεταστεί η μέχρι τώρα πορεία της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή της Μάνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.