“Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος οι άδειες υπαλλήλων”

0
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

“Οι άδειες δίδονται ως ο νόμος ορίζει” απαντά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στις αντιδράσεις παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, και άλλων φορέων εργαζομένων ως προς το θέμα της παρουσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στις υπηρεσίες τους, προσθέτοντας ότι “η αδικαιολόγητη απουσία συνεπάγεται συνέπειες, ως ορίζει ο νόμος”.

Ο περιφερειάρχης ειδικότερα, σε δήλωσή του σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου, ζήτησε από το προσωπικό της Περιφέρειας “την τήρηση της νομιμότητας και του όρκου, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό μας”, υπενθυμίζοντας “την ηρωική, αλλά και ταυτόχρονα παραδειγματική στάση των υγειονομικών και γενικά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία”.

Όσον αφορά την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι ικανοποιητική και πρόσθεσε ότι οι άδειες απουσίας δίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η χορήγηση αδειών γίνεται κανονικά, τόσο για την κατηγορία που αφορά άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών, όσο και για άδειες ειδικού σκοπού, όπως αυτές σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καθώς επίσης και άδειες για την προστασία ανηλίκων, και την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.

  • Δείτε εδώ το δελτίο παρουσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας, σήμερα 26 Μαρτίου 2020, τόσο στην έδρα, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.