Σύμβαση για το έργο οδικής σύνδεσης Άνω και Κάτω Βέργας

0

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)», υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο ανάδοχος του έργου.

Η παρέμβαση έχει κατακυρωθεί στον Ιωάννη Παν. Τσούση, που προσέφερε έκπτωση 52,57% επί προϋπολογισμού 800.000 € με το ΦΠΑ.

Το έργο, οι εργασίες για την πραγματοποίηση του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα, αφορά στην κατασκευή τμήματος αγροτικής οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας. Πρόκειται για δρόμο συνολικού μήκους περίπου 2.850 μ., από τα οποία τμήμα 400 μέτρων είναι σήμερα τσιμεντοστρωμένο, ενώ θα κατασκευασθεί τμήμα 2.450 μέτρων, το οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ ασφαλτόδρομου (άνω) και τσιμεντόδρομου (κάτω). Η πράξη έχει ενταχθεί στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Α.Α. 2014-2020», ενώ η κάλυψη της δαπάνης είναι πλήρης, δηλαδή ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί, για ένα έργο που θα αποφέρει σημαντική βελτίωση της συγκοινωνίας με την Άνω Βέργα, με προφανή οφέλη για την ανάπτυξη του οικισμού, καθώς η πρόσβαση σε αυτόν – σε συνδυασμό με προηγηθείσες παρεμβάσεις – θα γίνεται από τη Βέργα, σε λίγα λεπτά και όχι με κύκλο, μέσω της 1ης επαρχιακής οδού προς Μάνη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.