Σύζευξη πολιτιστικών και πεζοπορικών δράσεων

0
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Γέφυρες” συνεργασίας και κοινής πορεία σε δράσεις που αφορούν τον Δήμο Μεσσήνης και τον Δήμο Καλαμάτας έθεσαν οι αντιπρόσωποι των “Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Δήμου Μεσσήνης” και της Ομάδας “Πάμε Βόλτα” (Καλαμάτα) Γιάννης Λάσκαρης και Σωτήρης Θεοδωρόπουλος αντίστοιχα.

Στόχος τους είναι η σύζευξη δράσεων που θα ενώσουν τους δύο Δήμους μέσα από πολιτιστικές, πεζοπορικές και δράσεις που σχετίζονται με τον βιωματικό τουρισμό. Ήδη ο εκπρόσωπος της ομάδας “Πάμε Βόλτα” έχει συνδράμει σε δράσεις που υλοποιούνται στη πόλη της Μεσσήνης και στην επικράτεια.

Όπως σημειώνεται σε κοινή διαπίστωση τους σε πρόσφατη συνάντηση «η Μεσσήνη και η Καλαμάτα έχουν πολλούς λόγους για να είναι συμφιλιωμένες και ενωμένες. Οι κοινές “πολιτιστικές διαδρομές” είναι αυτές που θα αποτελέσουν τη γέφυρα μας. Στόχος μας δεν είναι μόνο η περιήγηση αλλά και η ανάδειξη καθώς και η επίλυση πολλών ζητημάτων που συχνά αποτελούν διελκυστίνδα στην ανάπτυξη ενός τόπου».

Πρόσφατη κοινή προσπάθειιά τους αποτελεί το εγχείρημα για την ανάδειξη του θρυλικού κάστρου Σαφλαούρου στο οποίο και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης πρόσφατα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.