ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση καταργεί τον “Φιλοδημο”»

0

Ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις περικοπές στην χρηματοδότηση των ΟΤΑ, συνυπέγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας Πάνο Σκουρλέτη και 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το Πρόγραμμα «ΦιλοΔημος» το οποίο χρηματοδοτεί σημαντικά και αναγκαία έργα που αφορούν τη συντήρηση σχολικών μονάδων, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, προμήθεια μηχανημάτων έργου, μελέτες διαχείρισης υδάτων, μελέτες λιμενικών υποδομών κ.α.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα, προχώρησε σε κατάργηση του προγράμματος «ΦιλοΔημος» επινοώντας δικαιολογίες δήθεν μη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης, ενώ από τα στοιχεία της εκτέλεσης του ΠΔΕ προκύπτει ότι οι πόροι που κατευθύνθηκαν στα Περιφερειακά Ταμεία και στο Πρόγραμμα «ΦιλοΔημος ΙΙ» το 2019 υπολείπονται κατά 850 εκ ευρώ τους αντίστοιχους πόρους του έτους 2018. Λαμβάνοντας δε, υπόψη τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020, η χρηματοδότηση των ΟΤΑ είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειές τους σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των ενταγμένων έργων στο «Φιλόδημος ΙΙ», την πρόσθετη χρηματοδότηση των Περιφερειών από το ΠΔΕ και ποιο ποσό πρόκειται να διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τους επενδυτικούς ΚΑΠ των Περιφερειών για το έτος 2020.

  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.