Συνωστισμός μαθητών στην Α’ Λυκείου του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας

0

Σε συνωστισμό μαθητών της Α’ Λυκείου, ο οποίος «θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη λειτουργία του σχολείου μας, τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση» -παρότι «υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τους μαθητές και όλη η απαραίτητη υποδομή»- αναφέρονται σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Καθηγητές του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων μαθητών του σχολείου.

Ζητούν δε «να λειτουργήσουν 4 τμήματα στην Α΄ Λυκείου» και καλούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά τους.

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση των καθηγητών του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αναφέρει τα εξής:

«Στο σχολείο μας υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τους μαθητές και όλη η απαραίτητη υποδομή σε εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο, χώρους άθλησης.

Στην Α’ Λυκείου για ελάχιστους μαθητές φέτος, καταργείται το 4ο τμήμα με συνέπεια αντί για 4 τμήματα των 20 μαθητών περίπου, οι μαθητές μας να συνωστίζονται σε 3 τμήματα με 26 – 27 μαθητές ανά τμήμα. Ο συνωστισμός αυτός θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη λειτουργία του σχολείου μας, τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση και αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας είναι η αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων. Ζητούμε να λειτουργήσουν 4 τμήματα στην Α’ Λυκείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.