Συντήρηση του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί την Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018, στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, στα 2.407 μέτρα, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ετήσια ανάβαση με σκοπό τη συντήρηση της εκκλησίας και του γύρω χώρου.

Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευση του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, ο Ορειβατικός Σύλλογος, έχει πλέον -σε συνεργασία με τους κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα)- καθιερώσει κάθε χρόνο τον Ιούνιο, να ανεβαίνει στην κορυφή και να αποκαθιστά όποιες φθορές έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας «ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογό μας και η κορυφή του το έμβλημά μας. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο και δεν μπορούμε να φανταστούμε το βουνό χωρίς αυτό. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανάβαση ως την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο βουνό και μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας».

Καταλήγοντας, καλεί «μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο βουνό, το Σάββατο 16/6/2018 το μεσημέρι στις 14:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό κέντρο για να ξεκινήσουμε για το δάσος της Βασιλικής, από όπου και θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή».

Επικοινωνία για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας, καθημερινά μετά τις 9 το βράδυ, τηλ.: 27210 97733 & στο 6976830694.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.