“Συνεχείς έλεγχοι σε πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία”

0
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνεχείς έλεγχοι θα γίνονται σε πυρηνελαιουργεία αλλά και σε ελαιοτριβεία, τα οποία -αν και επιδοτήθηκαν κι έγιναν διφασικά-, επέστρεψαν στην τριφασική επεξεργασία του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της σχετικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 2 Απριλίου) το μεσημέρι.

“Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι κάλεσε τους υπηρεσιακούς φορείς, αλλά και τα πολιτικά στελέχη “να αναζητήσουν όλους τους τρόπους συγκέντρωσης στοιχείων -πολλοί, από τους οποίους ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη-, προκειμένου να γίνεται έλεγχος των μονάδων και της σύμφωνα με τον νόμο λειτουργίας τους, ώστε να μην επηρεάζεται η δημόσια υγεία ούτε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας, “δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα”, προσθέτοντας παράλληλα ότι και “τα ελαιοτριβεία που είναι συνυπεύθυνα θα ελέγχονται συνεχώς, ιδιαίτερα όσα έχουν επιδοτηθεί να γίνουν διφασικά και επιστρέφουν στην τριφασική επεξεργασία του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον”.

Στη σύσκεψη μετείχαν, οντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Διευθυντές Ανάπτυξης Αρκαδίας Γιάννης Παναγιωτούρος και Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας, καθώς οι προϊστάμενοι του Τμήματος Περιβάλλοντος Μεσσηνίας Δημήτρης Μπεσσής και Αρκαδίας Παναγιώτης Μαντζουράνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.