Συνελήφθη 20χρονος για κλοπές στη Μεσσηνία

0
ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΟΙ

Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (13.4.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 20χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 20χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.3.2019 έως και προχθές (12.4.2019), διέπραξαν συνολικά μία κλοπή σε οικία στην Καλαμάτα και τέσσερις κλοπές σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα κ.ά., καθώς και δύο απόπειρες κλοπών, σε κατάστημα και σε οικία, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου- Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, αντίστοιχα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί πομποδέκτες (ασύρματοι), διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ρουχισμού, που σχετίζονται με τις προαναφερόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 20χρονος -σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του- οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.