Συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και αρχαίων

0

Συνελήφθη σήμερα (27.3.2017) το πρωί, στη Κορώνη Μεσσηνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 48χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σήμερα το πρωί, πραγματοποίησαν έρευνα, στο σπίτι του 48χρονου, στην Κορώνη Μεσηνίας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 889 γραμμαρίων,
  • ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους 7 γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη του σπιτιού του 48χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • τμήμα πήλινου αμφορέα «λαιμός αμφορέα»,
  • τρεις λαβές από αγγεία, ρωμαϊκών χρόνων,
  • τέσσερα όστρακα, βυζαντινών χρόνων και
  • ένα πώμα αγγείων, νεότερων χρόνων.

Όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Εξάλλου, συνελήφθη σήμερα (27.3.2017) το πρωί, στην Κορώνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 42χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 145 γραμμαρίων και δύο δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 25 έως 45 εκατοστών

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι ημεδαπής, που είχε γίνει την 20.9.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.