Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για πλαστά χαρτονομίσματα

0

Συνελήφθησαν χθες (11.8.2020) στην Κυπαρισσία, 3 αλλοδαποί, ένας 31χρονος, ένας 33χρονος και μια 29χρονη, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, οι ανωτέρω μετέβησαν σε περίπτερο ημεδαπού και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 50 €, αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να λάβουν ως ρέστα χρηματικό ποσό με γνήσια νομίσματα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, εντόπισαν τους ανωτέρω, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 6 αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50  και 100 €, πτυσσόμενος σουγιάς, με μήκος λάμας 13,5 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 724,80 € και 6 κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, την 10/11.8.2020 στο Άργος Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποίησαν ακόμη 6 συναλλαγές, καθώς και 2 απόπειρες, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα  αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 και 100 €, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.  

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με τον γεμιστήρα του, 10 φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία. Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.