Συνδιάσκεψη για έργα 25 εκατ. € μέσω της ΟΧΕ στον Ταΰγετο

0

Συνδιάσκεψη, με αντικείμενο την Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Ταϋγέτου, θα γίνει την Παρασκευή 24 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εν λόγω ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 25.000.000 €, αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας, θα υλοποιηθεί δε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης.

Σκοπός, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, είναι “η οικονομική ανάταξη της συγκεκριμένης περιοχής, με την αξιοποίηση κτηρίων, μνημείων, παράδοσης, της χλωρίδας, της πανίδας, αλλά και όλων των μελετών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και μένουν αναξιοποίητες”.

Όπως διευκρίνισε o Περιφερειάρχης, οι παρεμβάσεις που θα εξεταστούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, γεφύρια, οδικό δίκτυο, μοναστήρια, ορειβατικά καταφύγια, τον Καιάδα, αλλά και μικρές επιδοτήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Στην εν λόγω συνδιάσκεψη θα μετάσχουν οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Σπάρτης Πέτρος Δούκας, στελέχη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο δήμων, καθώς και ο εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.