Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας για να απαντήσει ο δήμαρχος

0

Επειδή κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 14/9/2020 αποφασίστηκε με τη συναίνεση του Σώματος να μη γίνουν ερωτήσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσει η συζήτηση του θέματος της ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής, καθώς υπήρξαν προσκεκλημένοι (Ευ. Μηλίτση, Ξενη Αραπογιάννη, Γ. Αλμπάνης, Ηλ. Μπιτσάνης, Β. Μιχαλακέας) για να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. και να δώσει απαντήσεις.  

Κατά τη συνεδρίαση κάποιοι από τη μειοψηφία επέμεναν να συζητηθούν οι ερωτήσεις και κατηγόρησαν τον δήμαρχο ότι φυγομαχεί και πως θέτει εκβιαστικό δίλημμα (Μ. Μάκαρης και Τ. Νιάρχος).

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Πολίτης συγκάλεσε το Σώμα σε ειδική συνεδρίαση, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για συζήτηση επί του μοναδικού θέματος: Έλεγχος Δημοτικής Αρχής. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

Στην πρόσκληση της σημειώνεται «οι σχετικές ερωτήσεις κατατεθούν εγγράφως στο Προεδρείο ή αποσταλούν ηλεκτρονικά (dhmarxos@kalamata.gr) μέχρι την Πέμπτη 24-9-2020».

Ήδη τις ερωτήσεις τους έχουν δημοσιοποιήσει:

  • Ο επικεφαλής της παραταξης “Ανοιχτος Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μαν. Μάκαρης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα σχολεία σχετικά με την πανδημία.
  • Από την παράταξη «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», η επικεφαλής Τόνια Κουζή και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Λαζαρίδης (δείτε εδώ).
  • Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» Δημ. Φαββατάς (δείτε εδώ), και
  • Ο δημοτικός σύμβουλος της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος, ο οποίος ανάγνωσε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ερώτησή του που αφορούσε τη μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους επαγγελματίες που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, και αναμένει απάντηση.
Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσου Νιάρχου που διατυπώθηκε απο τον ίδιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14/9/2020

Ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Πρότυπος Δήμος” Βασ. Τζαμουράνης επιφυλάχθηκε να υποβάλει τις ερωτήσεις του στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Προφανώς, ερωτήσεις θα υποβληθούν και από επικεφαλείς και συμβούλους άλλων παρατάξεων

μοιραστειτε το:

Comments are closed.