“Συναρπαστική εμπειρία η εξόρμηση στο κάστρο Πέρα”

0

Μια περιήγηση που «υπενθύμισε» την ιστορία του τόπου και διέγειρε την φαντασία όσων συμμετείχαν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» με την πρόσφατη αποστολή τους στο κάστρο Πέρα.

Με σημείο εκκίνησης την πόλη της Μεσσήνης οι περιηγητές συναντήθηκαν με εκπροσώπους της δραστήριας ομάδας «Μικροπερπατήματα» του Μελιγαλά, στο χωριό Αγία Σωτήρα. Στη συνέχεια έζησαν την βιωματική εμπειρία ενός έρημου αλλά καλά διατηρημένου παλιού χωριού που εγκαταλείφθηκε για σοβαρούς λόγους, αλλά ποτέ δεν λησμονήθηκε από τους ντόπιους, που το διατηρούν σε καλή κατάσταση και φροντίζουν και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με την ανυπέρβλητη θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο, όπου ήταν και η επόμενη στάση. Τελικός προορισμός ήταν το θρυλικό κάστρο Πέρα.

Όλη η διαδρομή μέσα στη φύση μέχρι την απόληξη της το μοναδικό κάστρο Πέρα και η θέα με το φυσικό ανάγλυφο που κόβει την ανάσα συνθέτουν μια διαφορετική απόδραση –μύηση στη μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία κατοίκων του χωριού που με αγάπη και προσήλωση συντηρούν την ευρύτερη περιοχή κοντά στο έρημο χωριό ώστε να είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες ενώ το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση και  με ελάχιστες παρεμβάσεις δεν θα δημιουργεί στο μέλλον όπως και τώρα κανέναν ενδοιασμό για την προσέγγιση του προορισμού αυτού.

Τα χωριά που προσεγγίζουν το κάστρο Πέρα είναι χωριά με πλούσια δράση και γνωστές εκδηλώσεις στον νομό καθώς υποστηρίζονται από δραστήριους συλλόγους και ενεργούς κατοίκους και φίλους των χωριών. Τον συντονισμό της περιήγησης είχε ο Γιάννης Λάσκαρης.

Χ.Τ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.