Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με 3 υποψηφίους δημάρχους Καλαμάτας για κοινή κάθοδο

0

Αφού αποκλείστηκε η λύση της αυτόνομης καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με δικό του υποψήφιο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η συνέλευση των μελών του κυβερνώντος κόμματος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαμάτας, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη (23/1/19) το απόγευμα, αποφάσισε να εξετάσει την πιθανότητα κοινής καθόδου με κάποιον -όχι όλους- από τους υποψηφίους δημάρχους, που έχουν ανακοινώσει ήδη την κάθοδό τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι επαφές θα γίνουν με τους υποψήφιους δημάρχους Βασίλη Κοσμόπουλο, Τόνια Κουζή και Μανώλη Μάκαρη. Οι επαφές θα ξεκινήσουν με τον Β. Κοσμόπουλο.

Σε ερώτηση προς τον συνομιλητή μας (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) που παρέστη στη συνέλευση- να μας προσδιορίσει τα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων που θα απευθυνθούν, μου απάντησε αρνητικά ως προς τον Β. Τζαμουράνη, αν τελικά κατέλθει στις εκλογές, λέγοντάς μας πως δεν αναφέρθηκε το όνομά του. Σε άλλη ερώτησή μας αν στις διερευνητικές συζητήσεις περιλαμβάνεται και ο κ. Μάκαρης, απάντησε καταφατικά.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωση αυτόνομης καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ, με δικό του υποψήφιο και συγκεκριμένα με τον Νίκο Πατσαρίνο, έχει αποκλειστεί πλέον, καθώς και ο ίδιος έχει πλέον αποσύρει κάθε ενδιαφέρον.

Η συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χθες να αναθέσει στους 6 συμβούλους που αποχώρησαν από το συνδυασμό “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” (με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη), και έχουν συγκροτήσει τη «Δημοτική Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας» και συγκεκριμένα η Μαρία Βεργινάδη, ο Σταμάτης Μπεχράκης, Κώστας Γεωργακίλας, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Σταθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς, να έρθουν σε διερευνητικές συζητήσεις με υποψηφίους δημάρχους, με τους οποίους υπάρχει η δυνατότητα να συμπράξουν με καποιον από αυτούς για κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Καλαμάτα, χωρίς όμως να υπάρξει επίσημη κομματική στήριξη.

Πέραν από την προαναφερόμενη απόφαση, υπήρξε μία ακόμα πρόταση οι επαφές αυτές με τους υποψηφίους Δημάρχους να γίνουν σε καθαρά κομματικό επίπεδο, από αυτοδιοικητικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της ομάδας των 6, Μαρία Βεργινάδη, Σταμάτη Μπεχράκη και Κώστα Γεωργακίλα, μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Πατσαρίνο και Στέλλα Καρλαύτη.

Μετά τις επαφές της ομάδας των 6 της «Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας» με τους υποψήφιους δημάρχους Βασίλη Κοσμόπουλο, Τόνια Κουζή και Μανώλη Μάκαρη και εάν και εφόσον κριθεί ότι υπάρχουν κοινά σημεία με κάποιον από τους προαναφερόμενους και μπορεί να υπάρξει κοινή κάθοδος για το δήμο Καλαμάτας, οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταλήξουν στην πρότασή τους, την οποία θα μεταφέρουν και πάλι στη συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική απόφαση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.