Συναντήσεις του Περιφερειάρχη με φορείς της Μεσσηνίας

0

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Καλαμάτα, χθες (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου), το βράδυ στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκας είχε συναντήσεις:

 • Με τον πολιτιστικό σύλλογο Ελαιοχωρίου “Ομάδα Νέων – Η Δημιοβίτισσα”, υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Μάλαμα, συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης της μονής Δήμιοβας -του ναού και των κελιών-, έργο για το οποίο ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας.
  Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η μονή είναι χαρακτηρισμένο μνημείο και υπάρχει, ως εκ τούτου τέτοια δυνατόητα, τόνισε δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει συνεννόηση με την μητρόπολη Μεσσηνίας και τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω σύλλογος θα πρέπει να παραδώσει την μελέτη που έχει αναλάβει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
 • Με τον πρόεδρο της Βέργας Γιώργο Κουρεντζή. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο δρόμος Σέλιτσα – Ανω Βέργα, έργο για το οποίο υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.
  Με τον εν λόγω δρόμο η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα επιβαρύνει τον κεντρικό δρόμο της Βέργας και το συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν ότι το έργο κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.
 • Με στελέχη του ΚΕΘΕΑ προς τα οποία ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα συνεργασία, δεσμεύθηκε δε για την επέκτασή της, καθώς -όπως τόνισε- “βασική παράμετρος της πολιτικής της περιφερειακής αρχής είναι η συνδρομή όλων όσοι αγωνίζονται εναντίον κάθε είδους εξάρτησης”.
 • Με τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, η οποία παρουσίασε στον περιφερειάρχη τον σχεδιασμό των εκδηλώσεών του ζητώντας στήριξη από την Περιφέρεια, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.
  Ο περιφερειάρχης δήλωσε από την πλευρά του ότι θα υπάρξει στήριξη και συνέστησε ότι θα ήταν καλό να γίνουν κοινές εκδηλώσεις και με τα υπόλοιπα περιφερειακά τμήματα του ΕΕΣ.
 • Με τον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη, ο οποίος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για το σχεδιασμό του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής και ζήτησε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας για την εν λόγω διοργάνωση.
  Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του σημείωσε ότι τις δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να τις χαρακτηρίζει η εξακτίνωσή τους και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.
 • Με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρη Κακαλίκα, ο οποίος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη διοργάνωση του φετινού πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκαφών laser στην Καλαμάτα.
  Η εν λόγω διοργάνωση, σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης έχει ενταχθεί στο φετινό καλεντάρι της Περιφέρειας.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.