Συναντήσεις του Περιφερειάρχη με φορείς της Μεσσηνίας

0

Σειρά συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή -παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου-, συζητήθηκαν δια μακρών τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην φετινή τουριστική περίοδο -και κατ’ επέκταση στον κλάδο του τουρισμού- η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως επισημάνθηκε, πάντως, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τόσο η Μεσσηνία, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευρύτερα, θα αποτελέσουν προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό, με επισκέπτες κυρίως από την περιοχή της Αττικής.

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλο και τον πρόεδρο της Μικρής Μαντίνειας Γιώργο Σπίνο

Η δυνατότητα επικαιροποίησης της μελέτης που είχε αναθέσει ο τ. Δήμος Αβίας για την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από την Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές εξετάστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε με τον πρόεδρο της Μικρής Μαντίνειας Γιώργο Σπίνο.

Μάλιστα υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα για την επικαιροποίηση της εν λόγω μελέτης, η οποία αφορά την αισθητική αναβάθμιση στην παραθαλάσσια ζώνη από την Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές.

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τους προέδρους της Τ.Κ. Nέδουσας Αριστείδη Βαρελά (δεξιά) και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιώτη Μπατσικούρα

Η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για το μνημείο της Χορηγόσκαλας που ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Νέδουσας, όπως επίσης και η ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι του Νικηταρά, αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχαν κατά τη συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη ο πρόεδρος της Nέδουσας Αριστείδης Βαρελάς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέδουσας Παναγιώτης Μπατσικούρας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των Βρυσών Τριφυλίας Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, με τον οποίον συζήτησε θέματα άρδευσης, όπως επίσης και αναπτυξιακά θέματα της περιοχής του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.